Unul dintre asasinii lui Lucian Cernat, arestat la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mârșu, unul din asasinii plătiți de Sergiu Băhăian pentru comiterea de crime, a fost arestat marţi de procurorii DIICOT Ialomița.

Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar în prezent se află închis în beciurile IPJ Ialomița, fiind acuzat că a participat, alături de Valentin Şlepac, în 2006, la uciderea lui Lucian Cernat (42 ani). Nicolae Mârșu a fost asociat la o firmă din Constanța cu Valentin Șlepac, și el arestat pentru comiterea de crime comandate de Sergiu Băhăian.

Nada… procurorilor

Nicolae Mârşu ar fi trebuit să fie audiat marţi în calitate de martor, în dosarul infracţiunilor economice ale lui Băhăian şi complicilor săi. Odată ajuns în boxa martorilor, Nicolae Mârşu a fost luat pe sus de mascaţi, după ce procurorii au cerut arestarea acestuia, iar judecătorii au dat curs acestei solicitări.

Mârşu a fost prezentat apoi judecătorilor din cadrul Tribunalului Ialomiţa. Mafiotul este acuzat că ar fi participat la uciderea constănţeanului Lucian Cernat (42 ani), unul dintre patronii de „carton“, pus în fruntea unor firme-fantomă infiinţată de Băhăian, precum şi de constituire şi apartenenţă la grup infracţional şi înşelăciune.
„Inculpatul doreşte să facă recurs. În această cauză, dosarul său va fi transferat către Curtea de Apel Bucureşti“, a declarat judecătorul Ion Toma, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Ialomiţa. Imediat după ce s-a încheiat procesul, inculpatul a fost transferat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

„L-am aruncat peste pod, în apă“
În 2006, Lucian Cernat (42 de ani) a fost sedat şi drogat, iar, apoi, aruncat de pe podul rutier din Cernavodă. Valentin Şlepac le-a povestit anchetatorilor paşii urmaţi în săvârşirea oribilei crime.

„Am plecat spre Constanţa, împreună cu Mârşu, cu Ion Bojin şi cu Cernat Lucian, care era într-o stare avansată de ebrietate. Am condus personal autoturismul pe care l-am oprit pe podul de la Cernavodă şi, după ce ne-am satisfăcut necesităţile fiziologice, eu şi Mârşu Nicolae l-am apucat de câte un picior pe Cernat Lucian şi l-am aruncat peste pod, în apă. Bojin a stat lângă noi“, avea să declare, sub jurământ, Valentin Şlepac, unul din locotenenţii lui Băhăian.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite