FOTOGALERIE Un deţinut închis pentru fraude informatice a fost angajat astăzi de o firmă din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan va lucra la o firmă de mobilă din Slobozia
Bogdan va lucra la o firmă de mobilă din Slobozia

Tânărul şi-a petrecut ultimii patru ani în spatele gratiilor. Mai are patru zile până la eliberare şi deja şi-a găsit serviciu. În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată la penitenciar, a reuşit să îl convingă pe unul dintre patronii prezenţi să îi acorde o şansă.

La Bursa locurilor de muncă organizată de Penitenciarul Slobozia au luat parte 6 angajatori şi 24 de deţinuţi. Aceştia au trecut rând pe rând pe la toţi patronii, le-au prezentat CV-ul şi le-au povestit împrejurările în care au ajuns după gratii.

În final însă numai trei dintre persoanele private de libertate au reuşit să îi convingă pe angajatori să le ofere un loc de muncă. Printre ei se număra şi Bogdan Ionuţ Istrate. Acesta va lucra în curând la o firmă de mobilă din Slobozia

“Sunt foarte fericit pentru că angajatorul a decis să îmi întindă o mână de ajutor. Sunt convins că voi fi privit cu reţinere de oameni în momentul în care voi ieşi de aici, însă cu voinţă cred că voi reuşi să mă reintegrez în societate. Îmi doresc să îmi construiesc o casă şi să îmi întemeiez o familie”, a spus Bogdan Ionuţ Istrate (29 de ani).

Doar trei persoane private de libertate au primit oferte de locuri de muncă

Lăsând prejudecăţile la o parte şi ţinând cont de faptul că tânărul are o pregătire în domeniul în care firma sa activează, un patron din Slobozia i-a întins o mână de ajutor lui Bogdan.

„Sunt bine intenţionat cu el şi i-am spus că îl sprijin pentru că pleacă cu o pată de aici din penitenciar şi are nevoie de o şansă pentru a redeveni un om normal. Sunt convins că reticenţele vor apărea în momentul în care el se va ivi în colectiv, dar am să discut cu angajaţii în prealabil şi am să le cer să nu îl jignească sau să îl dea la o parte, pentru că merită să îl ajutăm să se reintegreze în societate”, a spus Viorel Cojocaru, managerul unei firme din Slobozia.

Premieră la Slobozia

Bursa locurilor de muncă a fost o premieră pentru Penitenciarul din Slobozia. Numai şase firme au dat curs invitaţiei, însă conducerea penitenciarului speră că pe viitor deschiderea va fi mai mare, iar deţinuţii care mai au puţin până la eliberare, vor păşi dincolo de poarta penitenciarului ştiind că au un rost în viaţă.

„Au greşit şi au plătit, dar asta nu înseamnă că trebuie să vedem numai partea rea a lucrurilor. Şi ei sunt oameni ca şi noi iar timpul spală multe păcate. Mare parte doresc să strângă mâna care li se întinde şi să muncească pentru a-şi putea întreţine familia“, a spus comisarul şef Andrei Dumitru, directorul Penitenciarului din Slobozia.

Bursa locurilor de muncă face parte dintr-un program de reintegrare socială desfăşurat sub deviza „Gândeşte pentru viitor!”

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite