Un alt profesor şi un membru din comisia de evaluare, cercetaţi după ce au primit bani de la elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un alt profesor din judeţul Ialomiţa, dar şi un membru din comisia de evaluare a lucrărilor elevilor înscrişi la bacalaureat sunt cercetaţi de procurori, după ce au pretins şi primit bani de la elevi pentru a le facilita obţinerea de note de promovare la examen, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Sandu Elena Dulcinica, membră în Comisia de evaluare a lucrărilor elevilor înscrişi la examenul de bacalaureat, este acuzată de trafic de influenţă, după ce anchetatorii au stabilit că a acordat unor candidaţi note mai mari decât cele reale şi a intervenit la colegi, profesori evaluatori, pentru a da unor elevi note mai mari decât cele cuvenite. Ea a pretins şi primit pentru aceste servicii diferite sume de bani de la elevi sau de la părinţii acestora.

Un alt profesor, Marius Curt, de la Liceul Teoretic "Carol I" din Feteşti este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, oamenii legii confirmând că acesta a pretins şi primit bani de la elevi pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, pentru ca absolvenţii să obţină note de promovare a examenelor.

Cei doi au primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Patru profesori din Ialomiţa au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce au pretins şi primit bani de la elevi pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de la bacalaureat, pentru ca absolvenţii să obţină note de promovare a examenului. Ulterior, anchetatorii au renunţat să mai propună magistraţilor arestarea preventivă a celor patru.

Surse judiciare declarau că profesorii Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu şi Dinu Marius Răzvan au pretins şi primit bani de la elevi pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, pentru ca absolvenţii în cauză să obţină note de promovare a examenelor.

Unul dintre profesorii reţinuţi, Manea Cristian, a fost şi candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar Nica Balaciu a fost numită recent director al unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.

Cei patru profesori au fost membri în comisia de examinare a centrului organizat în cadrul Grupului Şcolar "Alexandru Ioan Cuza" din Slobozia. Nica Balaciu, unul dintre cei patru profesori, a fost numită vicepreşedinte al centrului.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, profesor Otilia Dumitru, declara că procurorii au solicitat Inspectoratului deciziile de numire în centrele de examinare a celor patru profesori.

Surse judiciare spuneau că în acest dosar, în afara celor patru profesori, mai sunt cercetate în libertate alte patru cadre didactice care ar fi implicate în sistemul de fraudare a examenului de bacalaureat.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite