Tribut Adrian Păunescu, la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul s-a întins pe durata a aproximativ două ore foto: M.S.
Spectacolul s-a întins pe durata a aproximativ două ore foto: M.S.

Mai mulţi folkişti au reînviat, aseară, atmosfera din vremurile de glorie ale Cenaclului Flacăra.

În acorduri de muzică folk şi imagini inedite din vremurile de glorie ale Cenacului Flacăra. Aşa a fost primit publicul aseară la spectacolul „Oameni de zăpadă”, organizat în memoria poetului Adrian Păunescu, la Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia.

Folk şi nostalgie

În difuzoare, vocea scriitorului îi îndemna pe toţi să îi asculte versurile şi să creadă în ele. Imaginile care s-au derulat pe ecranul amplasat în sală au îmbiat la nostalgie. „Era foarte frumos atunci. Cenacul Flacăra era locul unde te simţeai cu adevărat tânăr”, a spus, cuprinsă de emoţie, una dintre doamnele aflate în primul rând. „Era singura noastră posibilitate de a ne distra şi aveai ce să vezi acolo. Atmosfera era una incredibilă”, rememorează şi Maria Popa (59 ani). Femeia şi-a amintit şi de momentul în care Adrian Păunescu a adus la Slobozia Cenacul Flacăra. „Afară, turna cu găleata, dar nu mi-a păsat. M-am dus să văd şi eu cum este la Cenaclu. Erau o mulţime de tineri veniţi să îl vadă pe Păunescu”, mărturiseşte femeia.

În acorduri de chitară

Veniţi pentru prima dată la Slobozia, călărăşenii Tatiana (37 ani) şi Marius Ojog (42 ani), membrii trupei „Fox Studis”, au fost cei care au deschis spectacolul.  „Ne bucurăm că am reuşit să venim la Slobozia. Publicul a fost foarte cald şi primitor. Este foarte important că au loc astfel de evenimente”, a declarat, imediat după ce a părăsit scena, Tatiana Ojog. Mai mult, cei doi şi-au amintit de vremurile în care mergeau la întâlnirile Cenacului şi de peripeţiile prin care treceau ca să ajungă în sălile de întâlnire. „De foarte multe ori, eram nevoiţi să sărim gardurile pentru a intra, pentru că părinţii nu ne dădeau bani pentru bilete”, rememorează Marius Ojog.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite