Tribunalul Harghita decide astăzi soarta traficanţilor de minori din Ţăndărei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii din Harghita discută astăzi menţinerea stării de arest preventiv propusă de Înalta curte de Casaţie şi Justiţie în cazul traficanţilor de minori din Ţăndărei.

Aproximativ 30 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT, acuzate fiind de trafic cu minori în dosarul puradeilor din Ţăndărei, prinşi la cerşit în Marea Britanie. Inculpaţii se ocupau de cazarea şi transportul minorilor, procurarea documentelor de călătorie, de cele mai multe ori false, a banilor necesari, precum şi de organizarea şi supravegherea activităţii infracţionale din Marea Britanie şi gestionarea sumelor de bani obţinute din exploatarea victimelor.

În Marea Britanie, minorii erau trimişi să cerşească, să spele parbrize în intersecţii sau să comită infracţiuni de furt din buzunare, din magazine sau din restaurante, fiind însoţiţi de unii dintre membrii grupului infracţional, banii obţinuţi din aceste activităţi infracţionale ajungând la membrii grupării.

Profituri uriaşe de pe urma minorilor traficaţi

Transferurile de bani prin sistemele Western Union sau Money Gram demonstrează profitul uriaş încasat, de-a lungul timpului, de traficanţii de minori: 600.000 de euro şi 100.000 de dolari. Cu toate acestea, sumele vehiculate sunt infime, în comparaţie cu cele care reies din operaţiunile derulate prin intermediul conturilor bancare aparţinând membrilor grupării infracţionale. Datele procurorilor indică faptul că traficanţii au derulat operaţiuni bancare în valoare de 4,5 milioane de lei, 425.000 de euro, 350.000 de lire sterline şi 100.000 de dolari.

Liderii grupului infracţional organizat erau Radu Constantin, zis „Titi Aghiotantu”, Schian Nicolae, zis “Poligrad”, Dumitru Tase, zis “Chinezul” sau “Coreeanul” Niculae Mircea, zis “Bocioc”, Drăguşin Gheorghe Ion, zis „Franţ”, toţi din Ţăndărei. Pe lângă trafic de minori, cele 26 de persoane trimise în judecată în acest dosar mai sunt acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinerea fără drept de arme de foc şi spălare de bani.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite