Tradiţie şi cultură la Muzeul Judeţean Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fresca de la biserica Dridu-Sărdinar
Fresca de la biserica Dridu-Sărdinar

Muzeul Județean Ialomița vă invită luni, mâine începând cu orele 13.00, la vernisajul expoziției Lumina Învierii.Tradiție și cultură religioasă în Bărăganul ialomițean. Această expoziție se înscrie într-un program mai amplu al  Muzeului Județean Ialomița, prin intermediul căruia instituţia îşi propune să prezente comunității ialomițene patrimoniul cultural de care dispune.

Un alt obiectiv pe care muzeul  și-l propune este acela acela de a sensibiliza și educa publicul în spiritul păstrării și perpetuării tradiției culturale ialomițene. Astfel, prin expunerea frescei din biserica de la Dridu-Sărindar, se urmărește și prezentarea unei lecții de conservare a patrimoniului, aflat adesea în pericolul de a se pierde, fără intervenția specialiștilor.

De asemenea, prin întâmpinarea sărbătorilor religioase de primăvară (Buna-Vestire, Florii, Sfintele Paști), această expoziție se adesează unui public mai larg, iubitor de artă, tradiție, cultură religioasă ce poate fi format nu doar din elevii instituțiilor de învățământ ialomițene, dar și din toate categoriile socio-profesionale atât din Slobozia, cât și din județ.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite