Tinerii din Bărăgan îşi doresc să devină fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 100 de tineri ialomiţeni au primit fonduri de la UE pentru a înfiinţa ferme foto: Arhivă
Aproximativ 100 de tineri ialomiţeni au primit fonduri de la UE pentru a înfiinţa ferme foto: Arhivă

Agricultura poate fi una din cele mai importante surse de venit. Acest lucru l-au înţeles şi cei aproximativ 100 de tineri din judeţul Ialomiţa care beneficiază de fonduri europene pentru înfiinţarea de ferme, prin Măsura 112, de instalare a tinerilor fermieri.

Potrivit datelor statistice oferite de reprezentanţii Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), în 2011, 92 de tineri ialomiţeni au primit bani prin Măsura 112 pentru a înfiinţa noi ferme. Suma alocată acestora a fost de 1.934.000 euro.

„Suntem mulţumiţi de modul cum progresează Măsura 112 şi de interesul tinerilor pentru a-şi dezvolta o activitate în agricultură. Sunt convins totodată că vom epuiza toţi banii alocaţi, iar scopul de a întineri forţa de muncă angrenată în acest sector va fi atins. Avem nevoie de tineri pentru a face agricultura competitivă” a declarat Mihai Gavril Vădan, directorul general al APDRP.

Legume ecologice cu bani de la Uniunea Europeană

Adriana Tudorie (34 de ani) locuieşte la ţară, în localitatea ialomiţeană Gheorghe Doja şi este unul din cei 92 de tineri fermieri din judeţ, care au beneficiat de sprinjin financiar prin Măsura 112.

S-a apucat de munca pământului în urmă cu cinci ani în momentul în care, alături de familia sa, a început să cultive pepeni. A aflat de pe internet de fondurile europene acordate tinerilor care doresc să devină fermieri şi astfel a primit 12.000 de euro pentru a înfiinţa o fermă de semisubzistenţă unde va cultiva legume ecologice.

„Este un sprijin real pentru noi, pentru că astfel putem să ne vedem dorinţele împlinite. Am pregătit deja terenurile pe care vom avea legumele, iar în aprilie ne apucăm de cultivat“, a spus tânăra fermieră încântată.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite