Taximetriştii din Slobozia, în prag de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a venit criza, încasările şoferilor de taxi au scăzut considerabil. Comparativ cu anul trecut, acestea sunt de trei ori mai mici. Cei mai mulţi şoferi abia reuşesc să strângă de la clienţi 200 de lei pe zi. Cursele sunt puţine şi sunt pe distanţe foarte mici. În aceste condiţii, taximetriştilor nu le mai rămâne decât să se lase de meserie.

Încasări reduse

Vremurile în care şoferii de taxi făceau bani frumoşi au apus. Acum, cel mult 20 de persoane se urcă  zilnic într-un taxi, ca să ajungă undeva. Şi asta doar dacă au treabă urgentă. În rest, taximetriştii stau cu maşinile în staţie ore bune în aşteptarea clienţilor.

Faptul că, de la o zi la alta, numărul clienţilor este din ce în ce mai mic, îl pune pe gânduri şi pe Viorel Radu. Tânărul are 24 de ani şi practică acestă meserie de un an. Stă la muncă şi peste program, dar tot de pomană. Mai mult de 200 de lei nu reuşeşte să strângă. Se gândeşte serios să renunţe la ceea ce face acum şi să plece la muncă în străinătate.
„E slab de tot. Clienţii nu vin. O să plec în Spania sau Italia, poate acolo va fi mai bine. Aici, în ţară, nu este chip de trăit“, spune Viorel Radu
Închide, apoi, geamul maşinii şi se pregăteşte să plece din parcarea în care se află, în căutarea unui vad mai bun.
„Mă duc să stau în altă staţie, poate aşa mai pică vreun client. Am stat de pomană până acum“, adaugă Viorel Radu.

Curse puţine şi pe distanţe mici

Pe lângă faptul că au curse puţine, distanţele pe care taximetriştii trebuie să le parcurgă cu maşinile sunt mici.  Cele mai multe deplasări pe care le fac sunt doar în interiorul oraşului şi, foarte rar, în afară.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite