Sute de elevi trimiși acasă de frigul din școli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevărul Muntenia
Adevărul Muntenia

Sute de elevi din Alexandria, Turnu Măgurele, Salcia, Bragadiru şi Islaz ar putea avea de săptămâna viitoare o vacanţă impusă. Pentru că primăriile din aceste localităţi au bugetele suspendate, nu au mai putut face nicio plată către utilităţi, astfel că şcolile ar putea fi închise.

Scandalul dintre Prefectura Teleorman şi cinci localităţi din judeţ, printre care municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele a luat o altă întorsătură. După ce li s-au blocat bugetele de mai bine de trei luni, administraţiile locale respective nu au mai plătit salariile dascălilor, ale funcţionarilor publici şi a celorlalţi salariaţi, nu au mai plătit utilităţile şi asta nu pentru că nu bani, ci pentru că au conturile blocate.

Drama prin care trec aceşti teleormăneni a atins cote inimaginabile, ei şi-au strigat păsurile săptămâna aceasta şi chiar au spus că vor trece la gravă dacă lucrurile nu se îndreaptă. În afară de promisiuni, altceva nu au primit. A apărut însă o situaţie şi mai gravă: este posibil ca de săptămâna viitoare, şcolile din aceste localităţi să fie închise. De ce? Pentru că temperaturile scăzute din sălile de clasă nu o să le mai permită elevilor să poată învăţa în asemenea condiţii.
Citiți mai multe în cotidianul Adevărul!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite