Stațiunea Amara a fost gazda unui regal gastronomic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenții s-au întrecut în rețete gastronomice
Concurenții s-au întrecut în rețete gastronomice

Special pentru turişti şi localnici, în singura staţiune balneară din Bărăgan a fost organizat un festival al clătitlor. Festivalul Clătitelor organizat week-end-ul care tocmai s-a încheiat în staţiunea balneară Amara, face parte din cadrul proiectului european de dezvoltare „Amara izvor de sănătate, tărâm de recreere“, imăplementat de către reprezentanţii autorităţilor locale

Petrecerea a început cu un concurs de preparat clătite. La linia de start s-au alininat trei gospodine, angajate ale hotelurilor din staţiune, care şi-au arătat îndemânrarea în prepararea minunatelor clătite.

Supravegheate de un maestru bucătar, ele au avut la dispoziţie 30 de minute pentru a prepara cât mai multe clătite. Cu o bonetă pe cap şi cu sorţul alb legat la brâu, Iuliana Mardare (43 de ani) a fost una dintre concurente.

Femeia a amestecat cu migală compoziţia, pe care a turnat-o în tigaie. După ce a terminat de făcut  clătitele, le-a umplut cu marmeladă şi le-a aşezat frumos pe o farfurie decorată cu fructe, iar apoi a ornat clătitele cu toping de ciocolată. „Am făcut până acum 60 de clătite şi sper să câştig concursul“, a spus femeia emoţionată.

Clătite pentru toată lumea

Concursul s-a desfăşurat în faţa a peste 100 de spectatori veniţi să vadă îndemânarea participantelor. Fiecare spectator a primit clătite umplute cu gem de caise. „Este foarte bine că ne dau şi nouă. Nu am mai mâncat clătite de foarte mult timp“, a spus bătrâna Ioana Mihalcea (65 de ani).

Festivalul a început cu un concurs de preparat clătite
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite