Stan Colonel, unul dintre locotenenţii reţelei de traficanţi din Ţăndărei, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fugit cu câteva ore înainte de descinderile DIICOT. A stat ascuns mai bine de şase luni, în Anglia şi Franţa, apoi s-a întors acasă. Marţi, a fost prins şi trimis în judecată.

În urma descinderilor şi a percheziţiilor din aprilie, procurorii DIICOT au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută. Deşi s-a dorit ca acţiunea să fie una strict secretă, acest lucru nu avea să se întâmple. Astfel, opt traficanţi de minori din Ţăndărei şi-au luat tălpăşiţa la timp, exact înainte ca forţele de ordine să descindă în Ţăndărei.

Colonelul, săltat ca din oală

După ce a stat ascuns în Anglia şi, din câte se pare, Franţa vreme de mai bine de şase luni, interlopul s-a întors liniştit acasă. Mai exact, în palatul ridicat în cartierul Strachina, pe strada Brăilei, cu banii pe care i-a câştigat de pe urma puradeilor trimişi la cerşit pe străzile metropolelor britanice. Marţi după-amiază, Stan Colonel a fost săltat de oamenii legi chiar din central Ţăndăreiului. Ieşise la plimbare alături de câţiva cunoscuţi, aşa că a fost luat ca din oală. După ce a fost arestat, Stan Colonel a fost dus la sediul Poliţiei din Ţăndărei. Aici, după cum era de aşteptat, rudele şi apropiaţii lui Stan Colonel au făcut un scandal monstru, cerând eliberarea interlopului. Stan Colonel avea să fie trimis, însă, la Harghita, acolo unde magistraţii Tribunalului din localitate judecă dosarul traficanţilor de minori din Ţăndărei.

Faţă în faţă cu magistraţii

Stan Colonel a ajuns în sala de şedinţe singur. Inculpatul a recunoscut în faţa judecătorilor că persoana pe numele căreia a fost deschis mandatul de arestare în lipsă este chiar el. Stan Colonel a refuzat, însă, să vorbească şi despre faptele de care este acuzat. „Procesul a durat aproximativ două ore. La finalul şedinţei de judecată, inculpatul a cerut să i se angajeze un avocat, care să îl susţină. El şi-a păstrat calmul atâta timp cât a stat faţă în faţă cu magistraţii noştrii“, a declarat judecătorul Ioana Airinei, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Harghita. Pe data de 27 septembrie, Stan  Colonel şi ceilalţi traficanţi vor fi aduşi din nou în faţa instanţei. Judecătorii vor decide atunci dacă aceştia rămân sau nu în arest.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite