Slobozia: Soluţie de criză: afacere cu uriaşii urecheaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreţinerea iepurilor costă în jur de 300 de lei lunar
Întreţinerea iepurilor costă în jur de 300 de lei lunar

Uriaşul Gri, Berbecul, Neozeenlandezul Alb şi Californianul scot tinerii din criză. Crescuţi la Slobozia, vânduţi în te miri ce colţ de ţară, urecheaţii aduc profit.

Daniel Munteanu (27 ani) lucrează ca şofer la o societate comercială din Slobozia, unde câştigă aproximativ 500 de lei lunar. În urmă cu doi ani, a decis să înfiinţeze o crescătorie de iepuri, în speranţa că va mai câştiga ceva bani de pe urma acestei afaceri.

Începuturile afacerii

Primele două perechi de urecheaţi, care făceau parte din rasele Uriaşul Gri şi Berbec German, le-a achiziţionat de pe internet, de la un crescător din Arad. A sunat, a discutat cu respectivul crescător, iar, în câteva zile, coletul în care se afla „marfa“ cu puf şi blăniţă a ajuns la el la poartă. La vremea respectivă, a plătit pentru cele patru animale, doi masculi şi două femele, aproxmimativ 400 de lei. „Am vorbit cu crescătorul şi mi-a trimis cu TIR-ul, într-o cutie de carton, iepurii. Nu mi-a fost teamă că o să pierd banii. Şoferul TIR-ului era prieten cu acel om“, rememorează Daniel debutul afacerii cu urecheaţi. Odată livrată, „marfa“ a fost adăpostită în cuştile gata pregătite să îşi primească locatarii. Uşor, uşor, Daniel a ajuns să deţină, în momentul de faţă, aproape 100 de exemplare de iepuri, din rasele Uriaşul Gri, Berbec German, Neozeenlandez Alb şi  Californian, neobişnuite pentru ţara noastră.

Urecheaţi exotici cu nume româneşti

Toţi cei aproximativ 100 de pufoşi poartă cu mândrie nume neaoşe româneşti. Msculii sunt chemaţi la masă cu apelativele „Gigi, Ghiţă, Nini, Ionică sau Vasile“, în timp ce femelele sunt alintate „Mariuţa, Marcelica sau Rozica“. „La început, când aveam mai puţini, ştiam cum îi cheamă pe fiecare în parte. Acum, că s-au înmulţit, îi mai încurc. Dar ei nu se supără şi dau din urechi indiferent cum i-aş striga“,spune Daniel. Tânărul investeşte lunar în hrana şi medicamentele animalelor cel mult 300 de lei. Tot ceea ce le trebuie pufoşilor este apă, mâncare şi curăţenie. Delicatesele cu care se ospătează iepurii lui Daniel sunt morcovii şi varza. „Sunt singurele legume care le plac. Am încercat să le dau şi cartofi sau ardei gras, dar nu s-au atins de ele“, spune Daniel.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite