Slobozia: Șoferii, insensibili la amenzile aplicate de polițiștii rutieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancțiunile pecuniare pe care polițiștii le aplică șoferilor imprudenți zac, neplătite, în arhivele Poliției și ale Biroului de Taxe și Impozite al Primăriei.

Întrucât cei mai mulți dintre șoferi ignoră amenzile pe care le primesc, Poliţia Rutieră cere ca legislaţia în domeniu să fie modificată sau completată. De asemenea, municipalitatea caută soluţii pentru a recupera sumele datorate de către şoferii sancţionaţi pentru abaterile la regimul circulaţiei rutiere.

De la începutul anului şi până în prezent, s-au înregistrat aproximativ 1.300 de procese verbale reprezentând amenzi de circulaţie, în valoare totală de peste 150.000 lei. Cu toate acestea, şoferii „uită“ să îşi achite amenzile de circulaţie, lucru posibil deoarece nu există încă o lege care să îi sancţioneze. „Majoritatea nu își plătesc amenzile pentru că nu există un cadru legal care să-i sancționeze dacă nu fac acest lucru. Toți știu că, dacă nu plătesc, nu li se întâmplă nimic. După cinci ani, li se prescrie amenda și astfel scapă basma curată“, spune subcomisarul Sorin Goagă, șeful Serviciului Rutier Ialomița.

Contravenientul care deține proprietăți poate fi obligat să-și achite amenzile doar în momentul când va veni la Biroul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei. „Doar atunci când debitorul va dori să plătească impozitul i se poate opri pentru plata amenzii. Dar aceste cazuri sunt foarte rare. Majoritatea nu dețin proprietăți pe numele lor și stau liniștiți“, spune subinspectorul Sorin Goaga.

Autorităţile trec la acţiuni juridice

În următoarea ședință de Consiliu Local, de la sfârșitul acestei luni, va fi supusă aprobării și hotărârea prin care persoanele care figurează cu datorii provenite din amenzi să fie executate silit. „Dacă contravenienţii nu au făcut dovada achitării în 48 de ore a procesului verbal la organul constatator, acesta ne transmite procesul verbal în vederea executării şi recuperării sumelor provenite din amenzi. Recuperarea debitelor se realizează prin aplicarea procedurilor privind Codul de procedură fiscal şi constau în executarea silită a veniturilor urmăribile în condiţiile legii (salarii, pensii, conturi bancare etc). În cazul în care contribuabilii nu au venituri urmăribile, executarea silită se extinde şi asupra bunurilor debitorilor “, spune Virginia Adam, director executiv la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.

Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite