Slobozia a devenit capitala hipismului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru  zile, Parcul de Vacanță Hermes va găzdui Concursul Național de sărituri peste obstacole și dresaj, dotat cu trofeul „Cupa României“. Aproximativ 85 de cupluri, reprezentând 18 cluburi de hipism din România, cărora li se adaugă  și un club bulgăresc, și-au anunțat  participarea la această grandioasă competiție.

Undeva, pe la începutul anilor ”90, Clubul Sportiv Hermes deținea cei mai buni sportivi din România. Baza de antrenament de aici era una dintre cele mai complete din peisajul autohton. După arestarea fostul patron, Ilie Alexandru, Hermes-ul a intrat întrat într-un con de umbră. Abia în urmă cu doi ani, noii proprietari au readus baza în peisajul turistic și ecvestru național.

Modernizare și pasiune
Din 2008, Clubul Sportiv Hermes organizează etape de Campionat Național de Hipism.  Urmare a eforturilor făcute de conducerea Hermes privind reabilitarea bazei  hipice, Federația Ecvestră Română a hotărât ca anul acesta Cupa României să se desfășoare la Slobozia.

„Am început să contăm în circuitul de hipism românesc. Lumea vine cu drag la noi și rar suntem refuzați de cluburi. Este o recunoaștere a muncii pe care am depus-o pentru revigorarea hipodromului, a grajdurilor și a hergheliei“, declară Rodica Florea, administratorul Satului de Vacanță Hermes.

Matache şi Ştrengăriţa

Primele două zile din concurs sunt rezervate probelor de dresaj, pe diferite categorii. În ultimele zile de competiție, vor intra echipajele din proba de obstacole. Disputa va fi una acerbă, iar juriul va avea o misiune foarte grea, având în vedere valoarea apropiată a concurenților.

Mașinile pline cu cai și jochei au început să populeze baza Hermes încă de marți dimineață. Nervoși după drumul lung și căldura sufocantă din Bărăgan, caii dădeau semne de neliniște. Doar vocea blândă  și mângâierile  jocheilor i-au făcut pe armăsari să se calmeze și să accepte intrarea în boxele grajdurilor.

„Armăsarul pe care concurez îl cheamă Matache. Este o mare figură. Povestea lui este una incredibilă. L-am găsit bolnav rău, la herghelia Jegălia. Avea o infecție gravă la crupă și mulți prieteni și colegi râdeau de mine când m-au văzut că îl iau. Dar uitați-vă cum arată acum...și încă nu e pe deplin format ca masă musculară. Este un armăsar greu de strunit în menaj, dar, când intri cu el în concurs și îi vorbești, îți face totul impecabil“, declară Ștefan Răileanu, patronul Clubului Real Racing Tulcea, și jocheul armăsarului Matache.

La câțiva metri de „fiorosul“  Matache, o găsim, plină de grație, pe iapa Ștrengărița, pieptănată și alintată de jocheul ei, tot de la clubul tulcean.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite