Slobozia: Fata de aur din Gârbovi, premiantă de Bucureşti- FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminiţa Maxim (19 ani) a reuşit să obţină nota 9,83 la bac fără să facă meditaţii particulare. Tânăra, care provine dintr-o familie modestă, a absolvit prestigiosul Colegiu Mihai Viteazul din Capitală şi a fost admisă la Universitatea din Edinburgh, Anglia.

Luminiţa Maxim (19 ani) este, cu siguranţă, fata de aur a micii aşezări din vestul Ialomiţei. Rămase de mici fără tată, Luminiţa şi sora ei mai mare Georgiana (21 de ani), studentă la Facultatea de Construcţii, au fost crescute cu greu de mamă. Ca să-şi întreţină fetele la şcolile din Bucureşti, Maria Maxim (44 de ani) îngrijeşte o fetiţă şi îşi strange fiecare bănuţ pentru a-l pune deoparte.

image

Neajunsurile financiare nu a împiedicat femeile din familia Maxim să aibă ambiţii mari. Luminiţa şi-a dorit şi a reuşit să ajungă elevă a la unul dintre cele mai prestigioase licee din ţară – Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti. Elevă merituoasă a colegiului bucureştean, Luminiţa a reuşit să obţină la Bac nota 9,83, fără meditaţii sau lecţii suplimentare.

Cu diploma de bacalaureat în buzunar, Luminiţa vrea sa studieze Matematica, Fizica şi Ingineria aeronautică la Universitatea din Edinburgh – Anglia, deși recunoaşte că posibilităţile familiei sale sunt modeste.

Citiți mai multe în cotidianul Adevărul de mâine!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite