Slobozia: Profesorii s-au făcut de râs la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de titularizare le-a dat mari bătăi de cap profesorilor. Subiectele au fost foarte grele, iar candidaţii nu au reuşit să le trateze aşa cum trebuie. Cadrele didactice speră să ia măcar nota cinci.

La finalul celor patru ore de examen, cadrele didactice care au susţinut titularizarea au ieşit din sălile centrului de evaluare dezamăgite, din cauza subiectelelor. Candidaţii s-au plâns că acesta au fost foarte dificile.

Pentru  Paula Răducanu (24 ani), acesta este cel de-al patrulea an în care a susţinut titularizarea. Tânăra crede că nu va reuşi să obţină notă de trecere nici de data aceasta. Subiectele la limba şi literatura română, proba la care s-a înscris la examen, i-au dat mari bătăi de cap.

„Nu cred că voi lua nici în anul acesta. Sper ca măcar cinci să iau. A fost dificil“, motivează tânăra profesoară.

Subiectul care i-a creat probleme a fost cel de-al treilea, în care avea de prezentat caracteristicile unei opere literare scrise de unul dintre cei patru mari clasici ai literaturii române, care să aparţină prozei fantastice.

„Nu am ştiut prea mare lucru despre proza fantastică. Am tratat acest subiect cu superficialitate“, adaugă Paula.

Examenul de titularizare de anul acesta s-a desfăşurat sub semnul schimbărilor. Dacă anul trecut subiectele au fost întocmite de o comisie din cadrul Inspectoratului Şcoalar Ialomiţa, acum ele au venit direct de la minister. Mai mult decât atât, lucrările candidaţilor vor fi corectate în alte judeţe.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite