Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia caută, de aproape un deceniu, medici specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cabinetele celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, este nevoie de aproximativ 100 de cadre medicale de specialitate. În prezent, sunt angajate, însă, doar 62.


Se caută specialişti

Pacienţii care vin să se trateze la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu au, de cele mai multe ori, de la cine să primească îngrijiri medicale de specialitate. În cabinetele celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, medicii de specialitate lipsesc cu desăvârşire.

Situaţia durează de mai bine de zece ani şi nu dă semne că ar putea să se îndrepte. Tinerii absolvenţi de Medicină preferă să se angajeze în străinătate, în vreme ce în România posturile vacante sunt blocate.

„La ATI, unde ar trebui să fie şapte medici, sunt numai cinci; medici pentru Diabet şi Boli de Nutriţie nu există; la Neonatologie, sunt doar două posturi din trei ocupate; la Neurologie, sunt ocupate două din patru posturi; la Pediatrie, sunt ocupate patru posturi din cinci, însă doi medici sunt pensionari; la Chirurgie Generală, avem patru posturi ocupate din opt; la Radiologie-Imagistică, din cinci posturi, patru sunt ocupate, dar şi aici avem pensionari. Pentru Medicina de Urgenţă, s-a făcut solicitare pentru deblocarea a şase posturi“, spune Mihaela Isvoranu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Număr triplu de gărzi


În cabinetele celei mai mari unităţi medicale din judeţ, sunt doar 62 de medici specialişti. Deficitul de personal îi ţine în picioare, la căpătâiul pacienţilor, chiar şi câte 48 de ore. Cel mai dificil este cu asigurarea liniilor de gardă. Dacă în mod normal un doctor ar trebui efectueze cinci gărzi pe lună, la spitalul din Slobozia număru lor se triplează.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite