Scala...din Slobozia se modernizează de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refacerea sălii de spectacole a Consiliului Judeţean Ialomiţa a înghiţit, până în prezent, peste 2 milioane de euro

Într-un oraş în care actul cultural este aproape  inexistent, sala ce îşi propune să fie una ultramodernă va găzdui spectacole de teatru italian şi operetă.

Lucrarea de modernizare executată de SC Constrif SA Slobozia a început în toamna lui 1997 şi trebuia să se finalizeze în 1999. Valoarea lucrării din bani publici s-a ridicat la 500.000 lei, cu durata de execuţie de 20 de luni.

Termenul de finalizare nu s-a respectat, iar costurile au crescut de aproape 7 ori până în anul 2000.  În acel an lucrările au fost sistate timp de câţiva ani. Abia prin 2005 s-a mai cârpit pe ici, pe colo, în timp ce declaraţiile reprezentanţilor CJI dădeau drept termen final de execuţie anul 2008.

Nici acel termen nu s-a respectat, astfel încât, în anul 2009 a fost nevoie de suplimentarea fondurilor cu încă 6.000.000 de lei. Astfel, suma investiţiei se ridică la peste  2 milioane de euro.

Teatru italian şi operetă

„Noua soluţie tehnică realizată de firma proiectantă este una ultramodernă, cum există puţine în ţară, cuprinzând o scenă rotativă care permite desfăşurarea unor spectacole de teatru italian, operetă şi alte manifestări cultural- artistice de înaltă ţinută“, spune Niculina Negoiţă. 

Deşi autorităţile judeţene spun că majoritatea lucrărilor sunt finalizate, totuşi instalaţiile electrice, termice, sanitare sau de ventilaţie sunt realizate doar pe jumătate.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite