Slobozia: În primăvară, Combinatul Amonil se închide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentaţii concernului InterAgro, din care face parte intreprinderea de la Slobozia , au anunţat că vor închide porţile Combinatului Chimic la 1 aprilie.

Concernul de firme InterAgro a decis ca anul acesta, pe data de 1 aprilie, să pună lacătul pe porţile Combinatului Chimic Amonil de la Slobozia, la ora actuală cel mai mare producător de uree din întreaga ţară. Motivul care stă la baza acestui demers îl reprezintă noile politici din domeniul gazelor naturale promovate de autorităţi.

„Păcăliţi“ de-adevăratelea

Cauza reală care a condus la decizia  falimentării colosului chimic din Bărăgan este greu de explicat. Liniile de producţie funcţionează la capacitate maximă, iar o mare parte din vechile maşini şi utilaje, cu ajutorul cărorora se fabricau îngrăşămintele chimice, au fost îmbunătăţite şi modernizate. Reprezentanţii InterAgro au declarat că noile politici din domeniul gazelor naturale, pe care guvernaţii le-au pus în aplicare, reprezintă principalul motiv care stă la baza acestei decizii.

„Într-adevăr, la 1 aprilie am decis să închidem toate liniile de producţie ale Combinatului Chimic de la Slobozia. Este ultimul din cele şase care lucrează pentru noi“, a fost poziţia  oficială a reprezentanţilor din cadrul Grupului InterAgro, exprimată prin vocea Georgetei Ciocoiu, membru al cabinetului omului de afaceri Ioan Niculae, cel care se află în fruntea concernului.

Sute de angajaţi vor face foamea 

Prin închiderea Combinatului Chimic de la Slobozia, toţi cei aproape 800 de oameni care lucrează în prezent în întreprindere vor fi concediaţi în masă. Vestea a picat ca un trăsnet în rândurile angajaţilor. Oamenilor nu le-a venit să creadă că peste câteva luni vor rămâne fără servicii.

Tânărul electrician Ionuţ Popârlan (23 de ani) s-a angajat la Combinatul din Slobozia în urmă cu un an şi jumătate. Băiatul a fost nevoit să îşi încerce norocul pe la alte firme din oraş, până când a găsit acest loc de muncă. Vestea că va fi dat afară îl face să se gândească deja la un alt serviciu. „Nu ştiam nimic de această decizie. Este o veste foarte proastă, mai ales că eu m-am chinuit să găsesc acest loc de muncă. Asta este, trebuie să vedem unde vom merge mai departe“, spune tânărul.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite