Slobozia: Maria Ionescu – A pictat pentru Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a avut cinci expoziţii personale. A vândut tablouri chiar şi pentru preşedintele Iliescu.


Maria Ionescu a fost profesor de educaţie plastică şi este membru afiliat al Uniunii Artiştilor Plastici din România - filiala Ialomiţa. A pictat, de-a lungul anilor, sute de tablouri şi nici acum nu se dă în lături de la pasiunea ce a consacrat-o.

A copilărit în apropiere de Târgovişte şi spune că, nici după 30 de ani de trai în Bărăgan, nu s-a obişnuit cu verile toride caracteristice zonei noastre.

„Locurile natale erau împânzite cu pădure şi mergeam adesea la scăldat în râul Ialomiţa. Sufăr teribil la temperaturile de aici“, spune profesoara.

Maria Ionescu a urmat Liceul „Enăchiţă Văcărescu“ din Târgovişte şi încă de pe atunci avea înclinaţie către pictură.

A vrut să fie profesoară de română

Cu toate că avea talent la pictură, Maria Ionescu şi-a dorit să fie profesor de limba română.

„Am avut un diriginte în liceu care era profesor universitar şi preda limba română. Era o persoană impunătoare şi de aceea am vrut să fiu profesor de română. Singura şansă să îmi îndeplinesc visul era să dau la Universitate, însă am renunţat. M-am hotărât să dau la Arte Plastice şi mi-am cumpărat culorile şi pensula pentru a susţine examenul“, rememorează Maria Ionescu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite