Slobozia: Jan Cheptea - omul prin care muzica respiră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A absolvit Conservatorul, a înfinţat o trupă rock la sfârşitul anilor ’60, este profesor de muzică şi a acompaniat nume grele ale muzicii uşoare româneşti. Pentru Jan Cheptea ,chitara, tobele sau claviaturile nu au niciun secret.

Muzica, prima dragoste

De mic copil, Jan Cheptea a demostrat veleităţi de muzician.În timpul şcolii generale, a urmat şi cursuri ale Şcolii de Muzică din Bîrlad, secţia vioară. Deşi era extrem de talentat la acest instrument, apariţia Beatles-ilor l-a convins să opteze pentru chitară.

„Erau vremurile când trupa Beatles cucerise lumea, inclusiv pe mine. Aşa încât, în anii liceului, împreună cu alţi colegi, am înfiinţat trupa rock «Raze», formaţie cu care am câştigat locul unu, secţiunea trupe rock, la un concurs naţional de muzică“, declară Jan Cheptea.

După terminarea liceului, şi-a încercat puterile la Conservatorul din Iaşi, dar a fost picat pentru doar un punct. A fost nevoit să plece în armată, la Bîrlad, unde a făcut parte din Orchestra Casei Armatei. După ce a fost lăsat la vatră, a dat examen, din nou, la Conservator. De data asta, a fost acceptat.

„În anii facultăţii cântam cu nişte colegi la restaurantul «Unirea», un restaurant de lux din Iaşi. L-am acompaniat chiar pe marele Cornel Constantiniu“ îşi aminteşte muzicianul.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite