Slobozia îmbracă haine de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe ansambluri folclorice vor susţine spectacole la Slobozia
Mai multe ansambluri folclorice vor susţine spectacole la Slobozia

Autorităţile locale au dat startul, ieri, celei de-a XI-a ediţii a zilelor oraşului. Timp de cinzi zile, în oraş vor avea loc spectacole de muzică populară şi dans, expoziţii de pictură, întreceri sportive şi concerte în aer liber susţinute de cei mai in vogă artişti.

Chiar dacă în vistieria autorităţilor locale criza îşi face încă simţită prezenţa, reprezentanţii municipalităţii au reuşit să organizeze şi în acest an Sărbătorile Municipiului Slobozia, eveniment ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Oficial, pregătirile au costat doat 70.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult decât anul trecut. „Nu banii sunt importanţi, ci faptul că am reuşit şi în acest an să continuăm tradiţia începută în urmă cu 11 ani. Sperăm ca totul să iasă aşa cum ne-am propus“, a declarat Gabi Ionaşcu, primarul municipiului Slobozia.

Micuţii au talent

Prima zi de sărbătoare a debutat la Slobozia cu spectacole de dans şi muzică susţine de copiii de la grădiniţele din oraş. De asemenea, pe scena amplasată în faţa centrului Cultural Ionel Perlea din oraş au urcat şi prichindeii de la Palatul Copiilor, care le-au oferit trecătorilor care s-au oprit să îi vadă un spectacol de coregrafie inedit. „Pentru că deschiderea evenimentelor legate de Sărbătorile Sloboziei a coincis cu de 1 iunie, ne-am gândit că ar fi frumos să îi facem pe copii să petreacă de ziua lor într-un cadru festiv“, adaugă primarul Sloboziei.

Astăzi, seria evenimentelor dedicate zilelor oraşului va debuta cu vernisajul expoziţiei de cărţi poştale „Slobozia veche“ a jurnalistului ialomiţean Florin Floreanu. De asemenea, pe siamezele Galeriilor de Artă Arcadia, tinerii pictorii ialomiţeni îşi vor prezenta lucrările. Spre seară, ansamblurile folclorice naţionale şi internaţionale vin în centrul oraşului pentru a le prezenta tuturor tradiţiile populare.

Motoare, concurs de frumuseţe şi muzică

În weekend, locuitorii oraşului vor avea parte de surpize inedite. Jandarmii, pompierii şi poliţiştii vor face demonstraţii în plină stradă, în timp ce şoferii experimentaţi vor lua parte la un concurs de îndemânare auto. Tototată, va fi organizat şi un concurs pentru biciclişti. Frumoasele oraşului vor lua parte la binecunoscutul concurs Miss Slobozia. Tinerele vor defila pe podium în mai multe ţinute şi vor răspunde la întrebări de cultură generală.

După concursul de miss, trupa Hi-Q va ajunge în oraş şi le va aduce tuturor locuitorilor cele mai îndrăgite hit-uri ale formaţiei. Pe scenă va fi prezentă şi trupa G.Rock, care vine tocmai din Bulgaria.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite