SLOBOZIA: Au vrut să prindă peştişorul de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de liceeni din Slobozia au participat ieri la concursul de pescuit „Cupa Iezer 1 iunie“.Cele 32 de echipe înscrise în concurs au avut o susţinere puternică din partea galeriilor care, uneori, au speriat până şi peştii.



Liceenii au mers pe malul lacului Iezer, cu noaptea în cap, la ora 6.00, când au tras la sorţi locurile de pescuit. După alegerea pontoanelor, echipele au aruncat nada şi beţele şi au aşteptat ca prada să dea târcoale. Au fost concurenţi care au prins peşte după peşte, dar şi elevi care abia dacă prindeau câte o broască. Pescarii înrăiţi, plictisiţi să aştepte bătaia de la undiţă, au intrat în apă până la brâu în speranţa că vor avea parte de o captură mare.


Distracţie

„A fost tare distractiv, deşi am prins doar doi peşti de acvariu“, spune, distrat, Emil Panait (16 ani). „A fost frumos, am prins câţiva caraşi, o ciortănică şi o broască ţestoasă. Şi colegii mei au prins câte o ţestoasă“, spune entuziasmat Adrian Pîrvu (16 ani), elev la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Mulţi dintre cei prezenţi sunt pescari cu experienţă şi spun că rezultatele au fost departajate şi de zona de pescuit, pentru că peştele nu a tras peste tot.

 „Cel mai bine a tras la râmă, păcat că nu am prins o captură mai mare. Echipa noastră a luat 3 kilograme şi 800 de grame, dar nu a mers aşa peste tot. Sunt echipe care au nimerit în stuf şi nu prea au făcut treabă. După norocul fiecăruia, ce să le fac? Aş vrea să vin şi anul viitor pentru că mi-a plăcut“, spune mulţumit Nicolae Ciorovan (16 ani), de la Liceul „Mihai Eminescu“. Nicu pescuieşte cu lanseta de la 9 ani, iar cea mai mare captură de care a avut parte este un crap de 3,2 kilograme.

Echipa feminină

Din cele 32 de echipe înscrise la start, una a fost alcătuită doar din fete, care a şi obţinut premiul „Peştişorul de aur“. Elevele spun că invitaţia de a participa alături de băieţi la această competiţie a fost o provocare prin care au scăpat de aglomeraţia urbană şi de stres.

„Mi s-a părut o idee interesantă şi un mod eficient de a ne petrece timpul liber“, a mărturisit Adriana Dobrin.O altă colegă de-a ei, Luiza Druncea, spune că obişnuia încă din copilărie să meargă cu părinţii la pescuit, însă este pentru prima dată când experimentează acest sport. „A fost o atmosferă tare plăcută, am pescuit, ne-am plimbat cu hidrobicicleta şi ne-am distrat ca la zile mari. Sigur vom venii şi la următoarea ediţie“ spune hotărâtă Nicoleta Grădinaru.

Câştigători
Concurenţii au fost premiaţi de viceprimarul Valentin Băcanu care le-a oferit pe lângă cupe şi diplome şi premii în bani. „Am avut o participare numeroasă atât din partea concurenţilor, cât şi din partea galeriilor“, a declarat viceprimarul. Locul I a revenit unei echipe mixte compuse din liceeni de la Pedagogic şi Arte care au prins peste şapte kilograme de peşte. După festivitatea de premiere peştele capturat de tinerii amatori a fost lăsat liber.

Tinerii pescari au fost mândri de captura lor, chiar dacă apoi au eliberat peştii în apă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite