Slobozia: Concurs de drag racing, la Alexeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de cai putere au năvălit pe pista fostului aeroport militar din localitatea ialomiţeană. Motoarele turate la maxim şi fetele frumoase au făcut ca atmosfera să devină incendiară.

Pe locuri ... start

Doar câţiva kilometri despart Alexeniul de locul în care s-au desfăşurat cursele de drag racing. Înca din zorii zilei, sute de pasionaţi ai vitezei, veniţi din toate colţurile ţării, au pornit în coloană pe străzile din localitate, căutând pista fostului aeroport militar.

Odată ajunşi la faţa locului, au început să îşi pregătească maşinile pentru a intra în competiţie. Au verificat întâi cauciucurile, apoi s-au uitat şi la motor. Fiecare a încercat, pe ultima sută de metri, să mai aducă ceva îmbunătăţiri, doar, doar va ajunge pe primul loc. Zgomotul produs de motoarele turate se auzea de departe.

„Noi am venit aici ca să le arătăm tuturor că maşinile turbo diesel pot fi mult mai rapide decât cele pe benzină“, spune Daniel Alexe(28 de ani), unul dintre participanţi.

La linia de start, şoferii câtorva Dacii transformate în maşini ultimul răcnet, ambalau motoarele. Când becurile verzi s-au aprins, au demarat cu o viteză ameţitoare, de peste 200 de kilometri la oră. Au lasat în urma un nor de praf şi miros puternic de cauciuc încins.

Citiţi mai multe despre acest eveniment în ediţia de mâine „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite