Slobozia: Daniel Munteanu - Este „prietenul“ urecheaţilor exotici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Munteanu vrea să devină un crescător de iepuri renumit foto: M.S.
Daniel Munteanu vrea să devină un crescător de iepuri renumit foto: M.S.

Ca să scape de criză, tânărul a înfiinţat o crescătorie de iepuri de rasă în propria curte. Animalele sale sunt la mare căutare în întreaga ţară.


Daniel a îndrăgit animalele de mic. Îşi aminteşte de vremurile în care mergea la ţară, la bunici, în comuna Bucu, aflată la doar câţiva kilometri de Slobozia, şi îşi petrecea timpul liber jucându-se cu animalele de curte.

„Mie mi-au plăcut animalele de mic copil. La bunici la ţară aveam şi câini şi pisici. Cu toate mă jucam, îmi plăcea să le pun nume şi porecle“, memorează tânărul, care s-a specializat acum în creşterea iepurilor de rasă.

Creşte iepuri exotici

Totul a început cu doi iepuri cumpăraţi de pe internet. În momentul de faţă, crescătoria lui Daniel numără aproximativ 100 de exemplare de iepuri. Urecheaţii fac parte din rase mai puţin obişnuite pentru ţara noastră. Neozeelandezii, Berbecii, Californienii şi Uriaşii Gri şi-au făcut cu toţii loc în cuştile amenajate cu grijă de către tânărul crescător.

Cuştile în care aceştia sunt ţinuţi sunt dotate cu tot ceea ce le trebuie animăluţelor blănoase şi urecheate ca să se simtă confortabil. Au apă şi hrană din belşug, răcoare pe timp de vară şi căldură pe timp de iarnă. „Am încercat să le creez toate condiţiile, astfel încât să crească sănătoşi şi să fie rezistenţi în faţa bolilor. Nu am avut niciodată probleme cu ei“, spune Daniel. Cheltuielile pentru hrana şi medicamentele animalelor ajung la maximum 300 de lei pe lună.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi  cotidinului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite