Slobozia: Week-end literar artistic în comuna Dridu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii ialomiţeni au primit ieri „4 de 10“, în cadrul Concursului Naţional de Limba Română cu acelaşi nume. Competiţa, care s-a desfăşurat în localitatea Dridu a adus la start peste 40 de participanţi din 5 localităţi ale judeţului!

Elevii înscrişi la acest concurs au fost nevoiţi să îşi arate pasiunea pentru creaţia literară în mai multe probe. Prima a fost cea scrisă. Aceştia au răspuns întrebărilor unui test grilă din gramatica limbii române, iar, apoi, au comentat o poezie la prima vedere. Tot în scris, copiii au realizat şi o reclamă pentru o marcă de ciocolată. Cea mai bună, care a stârnit pofta chiar şi membrilor juriului, a fost cea cu lapte şi cremă de caramel, a echipajului de la Şcoala Generală Numărul 1 din Ţăndărei, denumită „Umflăţica“.

„Am ales acest nume pentru că mi se pare foarte drăguţ. Chiar şi eu aş mânca o ciocolată care s-ar numi aşa. Trebuie să fie plină cu cremă şi foarte mare. Mă găndesc pe viitor să trimit reţeta unei fabrici poate că din <<Umflăţica>> noastră va mânca toată lumea“, spune  Mirela Anton, eleva de 14 ani care a realizat reclama acestui produs inedit.

A urmat, apoi, proba orală. Aici, cei 44 de participanţi au recitat poezii şi au povestit o întămplare, având ca punct de plecare o temă dată.
Toţi participanţii au plecat acasă cu câte o diplomă. La competiţia lierară de la Dridu s-au mai încris şi elevi de la Feteşti, Borduşani şi  Fierbinţi.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite