Slobozia: Aerul condiţionat a devenit indispensabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările pe segmentul aparatelor de răcire au explodat în ultima vreme şi se vor menţine la acelaşi nivel şi în perioada următoare



Odată cu instalarea caniculei, au explodat şi vânzările aparatelor de aer condiţionat, care în perioada rece nu au fost căutate mai deloc. Reprezentanţii firmelor de profil spun că, în ultima vreme, se simte o creştere semnificativă a vânzărilor la electrocasnicele de profil.

Dublarea solicitărilor


În ciuda crizei, se întâmplă frecvent ca rafturile magazinelor de electrocasnice să fie goale pe segmentul de aer condiţionat, urmare a cererilor duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru că nu toate bugetele permit achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat, chiar şi ventilatoarele sunt pe un trend ascendent.

„Persoanele cu un buget redus optează pentru ventilatoare ce pot costa între 65 şi 100 de lei, în funcţie de brand sau putere“, explică Gabriel Manea - consilier vânzări. Dacă anul trecut se vindeau în medie 15 aparate de aer condiţionat pe săptămână, anul acesta numărul aparatelor s-a dublat, susţin retailerii din Slobozia.

Preţul cel mai mic


Oamenii nu mai sunt interesaţi în acest an de performanţele aparatului sau de brand, ci de cel mai bun preţ.

„Toată lumea vrea aer, după posibilităţile fiecăruia, dar să ştiţi că preţul spune totul“, apreciază şi Mariana Ceahlău, patroana unui magazin de electrocasnice.

Dacă în anii anteriori lumea căuta aparatele de firmă sau cu un consum mic de energie, anul acesta majoritatea clienţilor se orientează spre cel mai mic preţ. Ofertele pentru aparatele de aer condiţionat variază între 650 de lei - cele portabile de 9000 de BTU - şi 2.200 de lei, aparatele fixe, de 24.000 de BTU.
„Cel mai bine am vândut aparatele fixe, care costă 999 de lei, şi au montajul inclus. Cele mobile nu sunt atât de căutate, pentru că ocupă şi un spaţiu mai mare şi, pe lângă asta, au şi nivelul de zgomot mai ridicat“, explică Gabriel Manea (22 de ani), cererea mică de aparate portabile.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite