Slobozia: Ultex Ţăndărei îşi redeschide liniile de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultex Ţăndărei, unul dintre cei mai mari producători de ulei din ţară, va scăpa de faliment. Planul de reorganizare a societăţii a fost apropat în după-amiaza zilei de marţi.

Ieri după-amiază, adimistratorul judiciar al producătorului de ulei Ultex, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), a aprobat planul de reorganizare a societăţii din Ţăndărei.

„ Reorganizarea societății înseamnă, pe lângă recuperarea unei părți însemnate a datoriilor societății, păstrarea a peste 190 de locuri de muncă direct în societate, dar și alte locuri de muncă auxiliare fabricii pentru prestatorii de servicii și furnizorii societății din orașul Țăndărei,” a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Senior Partner CITR.

Proteste la începutul lunii


Reamintim că la începutul lunii aprilie, magistraţii Tribunalului Ialomiţa au decis ca societatea să fie închisă. Fabrica de ulei din Ţăndărei se afla în insolvenţă, cu datorii de peste 100 de milioane de lei către bugetul de stat, bănci și salariați.

În aceste condiţii, 30 dintre angajaţi au protestat în stradă, nemulţumiţi de decizia judecătorească prin care ar fi putut să îşi piardă locurile de muncă.

Pentru a calma spiritele, conducerea unităţii a pus bazele unui plan de reorganizare a societăţii ce prevedea realizarea unei noi structuri organizatorice în firmă, restructurarea anumitor activităţi, precum şi reducerea costurilor, inclusiv cele cu salariile.

„În acest moment, suntem la mâna judecătorilor care judecă acest dosar de insolvență. Dacă vor aproba planul nostru de reorganizare, vom fi monitorizați de Casa de Insolvență trei ani, timp în care noi trebuie să ne plătim o mare parte din datorii. Sunt sigur sută la sută că firma va putea să-și plătească datoriile și să funcționeze la parametri optima, dacă vom fi lăsați să ne reorganizăm“, declara la începutul lunii aprilie Gabriel Bancu, director general Ultex Țăndărei.





Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite