Slobozia: Zona verde a oraşului, sub limita normelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru fiecare locuitor al municipiului, există 19  metri pătraţi de spaţiu verde, sub limita minimă de 26 de metri pătraţi impusă de Uniunea Europeană. Consiliul Local se chinuie să găsească zone pe care să le transforme în parcuri, astfel încât Slobozia să se încadreze, până în anul 2016,  în limitele impuse de Uniunea Europeană privind spațiile verzi.

Cu toate că depășește cu mult orașe mari din țară, inclusiv Bucureștiul, Slobozia mai are la dispoziție cinci ani pentru a intra în limitele europene de 26 de metri pătrți de zonă verde pe cap de locuitor. În acest moment, reședința județului Ialomița are aproximativ 100 de hectare de zonă verde, din care 40% reprezintă parcurile. La o populație de 52.000 de locuitori, cât are Slobozia, rezultă o medie de 19 metri pătrați de zonă verde pe cap de locuitor.

Parcuri noi în oraș

Municipalitatea pregătește în următoarea perioadă transformarea unor zone în spații verzi, astfel încât în anul 2016 Slobozia să dețină cel puțin 26 de metri pătrați de zonă verde pe cap de locuitor. În municipiul Slobozia, există, în momentul de faţă, nouă parcuri. Cel mai mare este Parcul Tineretului, care se întinde pe o suprafață de 15,6 hectare, în timp ce la polul opus se situează Parcul E 14, care are o suprafață de doar 0,7 hectare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite