Slobozia: Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Fumatului, marcată şi la Penitenciar / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închisoarea şi-a deschis astăzi porţile pentru mai mulţi tineri şi minori din centrele de plasament din judeţ sau aflaţi în supravegherea Serviciului de Probaţiune, care, alături de omologii lor din spatele gratiilor, au marcat Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Fumatului.

Campania s-a derulat sub egida Direcţiei de Sănătate Publică şi a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, iar printre colaboratori s-au numărat Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Ialomița, Fundația „Floarea Ialomițeană” sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.



La începutul întâlnirii, tinerii instituţionalizaţi, dar şi cei din detenţie au urmărit o proiecţie cinematografică, apoi au susţinut un test inedit, în urma căruia fiecare dintre ei urma să îşi evalueze cunoştinţele legate, printre altele, de consumul de tutun sau efectele devastatoare ale acestuia asupra organismului.

image



Deşi o parte dintre tinerii prezenţi astăzi nu ştiau să citească, organizatorii le-au citit acestora întrebările şi opţiunile de răspuns, la latitudinea deţinuţilor şi a tinerilor din centrele de plasament rămânând identificarea şi alegerea răspunsurilor corecte.

image



La final, testele au fost corectate de organizatori, care au pus la bătaie, pentru cele mai bune dintre acestea, şi diverse premii.

image



Centrul atenţiei s-a mutat, apoi, pe terenul de fotbal al penitenciarului, acolo unde tinerii din detenţie, alături de cei din centrele de plasament, au încins o miuţă, în două reprize a câte 15 minute.

image



La finalul meciului, conducerea Penitenciarului le-a oferit diplome tinerilor care au trecut cu brio testul de cunoştinţe propus.

image



De asemenea, organizatorii şi colaboratorii le-au oferit tinerilor tricouri, dar şi o serie de sfaturi preţioase.

image



Mâine, activităţile de acest gen vor continua la penitenciar, acolo unde va fi organizată o expoziţie de desene, lucrări realizate de tinerii aflaţi în detenţie. De asemenea, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, va fi pusă în scenă o piesă de teatru, care va reliefa, din nou, lupta împotriva tutunului, dar şi efectele nocive ale acestuia asupra organismului.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite