Slobozia: „Vreau să am un copil cu orice preţ !“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Visul Laurei este să aibă o fetiță
Visul Laurei este să aibă o fetiță

Deşi este infertilă, Laura Voinicu (33 de ani) a decis să nu renunţe la visul de a fi însărcinată. Astfel, s-a înscris în programul naţional de fertilizare in vitro. Laura este prima și singura femeie din Ialomița, cu probleme de fertilitate, care a decis să se înscrie în acest program.

A încercat de trei ori să rămână însărcinată însă nu a reuşit. Pentru a-şi plăti tratamentele a făcut un credit la bancă de 10.000 de euro. La începutul acestei luni, Ministerul Sănătăţii a demarat programul naţional de fertilizare in vitro şi embriotransfer, menit să le acorde sprijin cuplurilor infertile, care doresc să aibă un copil.

Prin derularea acestui program, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îşi iau angajamentul de a plăti procedura de fertilizare, în valoare de 1.200 de euro, şi de a acorda o bonificaţie de 300 de euro în cazul în care operaţia reuşeşte. 
Acest lucru a impulsinonat-o şi pe tânăra Laura Voinicu (33 de ani) din Slobozia, asistent manager la o firmă din oraş. Femeia  a aflat că nu poate avea copii, în urmă cu aproximativ opt ani.

A mers la doctor pentru un control de rutină, iar  în urma analizelor  efectuate medicul i-a confirmat că suferă de infertilitate, cauzată de o boală a ovarelor. În acel moment a simţit cum pământul îi fuge de sub picioare şi cum cel mai mare vis al său, acela de a avea un copil, a fost distrus.

„Am rămas fără cuvinte în momentul în care medicul mi-a zis că nu voi putea face copii niciodată. Era cel mai mare vis al meu... acela de a-mi ţine în braţe bebeluşul“, spune femeia cu lacrimi în ochi.

Fără să mai stea pe gânduri, s-a documentat temeinic cu privire la felul în care se derulează acest program şi a decis să facă parte din el. Potrivit datelor oferite de Minister, pot beneficia de sprijin, în acest an, doar 800 de cupluri din întreaga ţară.  Până acum, Laura a reuşit să îndeplinească toate procedurile pentru a se înscrie în program, mai are de făcut doar analizele prin care trebuie să dovedească faptul că este infertilă.  Îşi doreşte foarte mult o fetiţă pe care să o boteze Anastasia.

„Ştiu că este un nume sfânt, iar acest copil, dacă se va naşte, este unul cu adevărat deosebit, pe care Dumnezeu a vrut să îl lase pe pământ. Mă voi lupta pentru el“, spune femeia care vrea să devină mamă.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

in vitro 1
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite