Slobozia: Vlad Cristescu Bucur se visează doctor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este pasionat de biologie şi chiar olimpic la nivel naţional, Vlad îşi doreşte să urmeze Medicina şi, în ciuda tendinţelor, chiar să profeseze în ţară.

După ce a participat la mai multe faze naţionale ale olimpiadelor de biologie şi educaţie tehnologică, dar şi la finala concursului „Sanitarii pricepuţi“, Vlad este mai mult decât hotărât să devină doctor. Nu este mulţumit de sistemul medical românesc, însă este optimist şi speră ca lucrurile să revină la normal în cel mai surt timp.

Olimpic la biologie

Vlad Cristescu Bucur a rămas să-şi termine şcoala în Slobozia, deşi părinţii lui s-au mutat cu serviciul în Capitală, încă de acum patru ani. A continuat şcoala şi şi-a păstrat conduit unui elev model, chiar dacă, locuind singur, avea toată libertatea râvnită de adolescenţi.  Materia lui preferată este biologia şi ar da orice pentru câteva lecţii de anatomie în plus. „Îmi place biologia şi îmi place să studiez corpul uman. Mă fascinează fiecare os şi aş vrea să învăţ cât mai mult despre anatomia noastră“, spune olimpicul, care s-a decis să urmeze Medicina.

Anul trecut, a participat la faza naţională a Olimpiadei de biologie, care s-a ţinut în judeţul vecin, Călăraşi, şi s-a numărat printre laureaţi. Tot anul trecut, Vlad a participat şi la faza naţională a concursului Sanitarii pricepuţi, organizat la Poiana Pinului. Pe lângă preocupările legate de studiu, Vlad are grijă şi de prietenul său cel mai bun, Max. „Îmi plac animalele şi chiar am acasă un căţel, Max, pe care îl îngrijesc cu drag“, spune Vlad, mărturisind că patrupedul îi alină singurătatea de mai bine de doi ani.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a „Adevărului de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite