Slobozia: Viscolul a spulberat Câmpia Bărăganului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utiljele de dezăpezire şi-au făcut apariţia în peisajul de iarnă
Utiljele de dezăpezire şi-au făcut apariţia în peisajul de iarnă

Pe drumurile din judeţul Ialomiţa, au fost împrăştiate peste 50 de tone de material antiderapant, în vreme ce zece utilaje au asigurat deszăpezirea

Cel mai mult au avut de suferit şoferii care au circulat pe drumurile din judeţ. Pentru a ţine situaţia sub control, drumarii au scos la înaintare utilajele şi au împrăştiat tone de material antiderapant. Din fericire, viscolul nu a creat probleme deosebite.

Ninsoarea i-a exasperat


Vineri, la intrarea în municipiul Slobozia, s-a circulat în coloană. Stratul de zăpadă,  de câțiva centrimetri, care s-a aşternut pe carosabil, le-a creat probleme conducătorilor auto. Mai mult, din cauza temperaturilor scăzute, motoarele câtorva automobile au cedat. Şoferii s-au dat jos şi şi-au pus mâinile în cap. Nervoşi peste măsură, au început să sune după ajutor. 

Printre maşinile blocate în traffic, şi-au făcut apariţia şi utilajele de deszăpezire, care au încercat să îndepărteze zăpada. „Abia reuşim să ne strecurăm pe străzile oraşului. Se circulă foarte prost. Sunt nişte băieţi cu lama, care dau zăpada, dar nu fac faţă situaţiei. Nu vedeţi ce este afară?“, a spus Gheorghe Stanciu (39 ani), şofer pe unul dintre autobuzele care asigură transportul local în Slobozia. Viscolul i-a dat cursele peste cap. La fiecare cursă, a avut întârzieri de câte 10–20 de minute. „E greu să te mişti mai repede, pentru că pe jos alunecă şi pierzi controlul maşinii. Dacă nu eşti atent, rişti să intri în maşinile parcate pe dreapta“, mai spune şoferul.

Au îngheţat în drum

Fără să mai aştepte până când autobuzele din Autogara Slobozia ar fi urmat să fie trase la peroane, câţiva tineri au ieşit pe şoseaua de centură a oraşului şi și-au încercat norocul la „ocazie“. Cu toate acestea, și acolo ninsoarea abundentă le-a dat mari bătăi de cap. Ionuţ Drumea (20 ani) a aşteptat mai bine de o oră pe marginea drumului ca un şofer să oprească şi să îl ducă până la Ţăndărei. Ninsoarea l-a transformat într-un om de zăpadă. Tânărul a făcut semne disperate fiecărei maşini care i-a ieşit în cale, însă fără succes. Şoferii nu l-au băgat în seamă. „Am îngheţat de nu mai pot. Nu îmi mai simt mâinile şi picioarele. Autobuz am abia la 13:30 şi am zis că mai bine ies la ocazie, că poate ajung mai repede acasă. După cum se vede, alegerea nu a fost una prea bună“, a spus tânărul.

Disperat, el mai încearcă să convingă un şofer să oprească. Sătul să mai îndure vremea câinească, tânărul s-a hotărât să se ducă spre Autogară.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite