Slobozia: Victor Mihăilescu-Din dragoste pentru muzica electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubește muzica electronică de la vârsta de 12 ani, a trăit printre casetele celor de la Music Instructor și Bomfunk MC”s, a absolvit Colegiul de Inginerie Audio „Alchemea“ din Londra, i-a văzut pe viu pe celebrii Cassius, Pete Tong și Sasha iar în prezent colaborează cu o multitudine de producători autohtoni.

Născut la Slobozia, în urmă cu 22 de ani, Victor a avut o pasiune pentru muzică încă de mic copil. Totul a început cu casetele vechi ale părinţilor, cu Jean Michell Jarre, Vangelis, Enigma , iar mai târziu Music Instructor sau Bomfunk MC” s. Ascultând o diversificată paletă muzicală , el a dezvoltat un gust extins pentru diferite genuri, de la ambient la rock, house, trance şi techno.

„Mi-aduc aminte că prin clasa a V-a un prieten mi-a lăsat hard-disk-ul lui, plin de muzică electronică, piese rare pentru România acelor vremuri. A fost o încântare pentru mine. După aceea toată ziua stăteam în fața calculatorului și făceam playlisturi, care mă ajutau să mă relaxes când îmi făceam temel pentru școală“ spune Victor.

Warm-up pentru Vania
Pasiunea pentru muzică l-a îndemnat către un post de radio, care funcționa pe net și timp de un an a fost realizatorul unei emisiuni cu specific musical. Primul contact cu pupitrul de mixat s-a petrecut în ultimul an de liceu când a fost acceptat pentru a susține sesiunea de warm-up a celebrului Vania, în pub-ul Hambar din Slobozia.

„Nu mai atinsesem niciodată sculele de mixat. Tot bagajul meu era teorie, pe care o învățasem de pe net. Venisem cu 10 carcase de CD-uri, nici măcar mapă  nu aveam. Am avut mari emoții la party-ul cu Vania, dar cred că m-am descurcat mulțumitor, având în vedere că eram un debutant emotiv“ își reamintește dj-ul.
După acea primă experiență în spatele pupitrului a fost ales dj rezident al pub-ului respectiv, timp de un an.

Producție muzicală
În toamna lui 2007 este admis la facultate, în București, iar mixatul este lăsat pe planul secund.
„Nu știam pe nimeni în București care să mă introducă în circuit așa că m-am axat mai mult pe producția de piese proprii și remixuri la piese celebre. Mi-a ieșit destul de bine având în vedere că celebrul Pete Tong m-a introdus în concursul organizat pe site-ul său, cu două pise. Cu una am câștigat iar cu cealaltă m-am clasat pe locul doi. După aceea piesele mele au fost editate la labelul celebrului producător englez“ declară Victor Mihăilescu.

În paralel cu producția muzicală este realizator de emisiuni la Radio Itsy- Bitsy, din București și ușor-ușor reîncepe să mixeze în club Fuchsia, la petreceri pe care le organiza chiar el, împreună cu prietenii și colegii.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite