Slobozia: Viaţa de circar, o drumeţie continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii de circ sunt permanent pe drumuri, pregătiţi să intre în arena în orice moment.

Circul Orlando, singurul circ românesc din ţară, a poposit săptămâna aceasta la Slobozia. În spatele celor şase spectacole pe care le vor susţine aici, circarii au ani de zile de pregătire. Acrobaţi, clovni, magicieni şi păpuşari, toţi fac adevărate spectacole în oraşele prin care trec. Puţini sunt cei care ştiu că pentru numerele de câteva minute pe care le execută în arenă circarii au nevoie de ani de pregătire în spatele cortinei.

Tradiţie de familie

Mulţi dintre artiştii de circ moştenesc pasiunea şi talentul de la străbunici. Pasiunea pentru acrobaţii de circ le este insuflată copiilor de mici. „Eu sunt la a patra generaţie de artişti de circ“, ne spune cu entuziasm Orlando Oprescu, directorul circului „Orlando“.

Acesta ne mai povesteşte că a început pregătirea la şapte ani şi abia după cinci ani a intrat în arenă. „Am debutat la 12 ani, la Circul Globus. O perioadă am fost la spectacole împreună cu familia, însă de la 18 ani am plecat pe cont propriu în străinătate“, spune Orlando (24 de ani), care precizează că a susţinut spectacole în toată Europa de Vest.

Din drumeţiile sale, a învăţat multe şi a văzut multe locuri uimitoare. „Artiştii de circ au o viaţă frumoasă, cunosc multă lume şi văd multe locuri minunate“, spune Orlando, care mai adaugă că un circar munceşte doar şapte minute pe zi.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite