Slobozia: „Vedetele“ din pieţe: pepenii româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai savuroase fruncte de sezon se găsesc deja pe tarabele celor mai mulţi dintre comercianţii din pieţele din oraş. 

În funcţie de sortiment, preţul unui kilogram de pepene variază între doi şi cinci lei. Chiar şi aşa, pepenii se vând ca pe bandă. Oamenii sunt convinşi că îşi vor recupera întreaga investiţie pe care au făcut-o pentru întreţinerea producţiei de anul acesta.

Pepenii, la mare căutare

De câteva zile, pe tarabele pieţelor din oraş, se găsesc pepeni româneşti. Fie că sunt galbeni, verzi sau vărgaţi, pepenii atrag ca un magnet, iar clienţii care trec prin faţa standurilor se opresc să cumpere.

La fel face şi Cezar (34 de ani). Bărbatul a plecat la cumpărături împreună cu soţia sa. După ce au luat toate cele necesare, la ieşirea din piaţă, au văzut un stand unde se vindeau pepeni.

„Până acum, nu am mâncat pepeni. Vrem să încercăm să vedem şi noi dacă cei din producţia din acest an sunt buni“, spune Cezar.
 
Omul se uită şi alege doi pepeni mari, a câte şase kilograme fiecare. Până să îi plătească, îi cere cuţitul vânzătoarei şi face o crestătură mică în coaja bostanilor. Bărbatul gustă, apoi, cu poftă din bucata de pepene abia tăiată.

„Mmmm! Este foarte bun şi dulce. 2010 este anul pepenilor“, exclamă Cezar, încânat de alegera făcută.

Ia în braţe cei doi pepeni pe care i-a cumpărat, îi pune în protbagajul maşinii sale şi pleacă spre casă.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite