Vasile Olaru - Vindecă oamenii şi plantele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când nu salvează vieţi, cultivă pământul. La câţiva kilometri de Slobozia, are o micro-fermă de 17 hectare, în care a investit cât a avut, fără ajutor de la stat.

Cu halatul alb în mână, medicul Vasile Olaru se pregătea să intre în tura de noapte, însă a fost de acord ca, în câteva minute, să îşi spună povestea.

Născut să fie medic...
A ales să practice această meserie dintr-un singur motiv: îi place să ajute oamenii. „Să fii medic este foarte frumos. Dorinţa de a face lucruri bune pentru semeni m-a determinat să aleg această profesie“, rosteşte clar şi apăsat Vasile Olaru, în timp ce se uită pe lista cu numele pacienţilor pe care îi are internaţi pe secţie.
 
Deşi nu a fost un elev model, în clasa a XII-a ţinut să demonstreze tuturor că poate ajunge pe culmi. A învăţat temeinic şi, după examenul de bacalaureat, a susţinut admiterea la Facultatea de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti. A intrat al şaselea, cu media 9,60. „Concurenţa era foarte mare atunci. Cam 7-8 candidaţi pe loc. Ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,50“, îşi aminteşte medicul Vasile Olaru.

Apreciat de pacienţi

În timpul facultăţii, profesorul cu care studia chirurgia infantilă a fost cel care l-a transformat pe studentul Vasile Olaru în medicul chirurg de astăzi, apreciat de toţi pacienţii.

Cel mai impresionant caz
Se întâmpla în urmă cu câţiva ani. Un copil căzuse dintr-o căruţă şi oiştea i s-a înfipt în stomac rănindu-l grav. „Am luptat să-l menţinem în viaţă mai bine de 6 ore. Micuţul a stat 2 săptămâni în spital, după care a plecat acasă, sănătos tun“, rememorează zâmbind Vasile Olaru.
 
Fermier în timpul liber
Puţinele momente când nu este ocupat cu bisturiul, Vasile Olaru le dedică pasiunii sale: agricultura. În comuna Gheorghe Lazăr şi-a înfiinţat o micro-fermă agricolă. În total deţine 17 hectare, pe care le cultivă cu legume şi cereale.
„Îmi place să lucrez pământul. Plantele sunt ca oamenii. Dacă ai grijă de sănătatea lor, nu mor”, spune Vasile Olaru.

Citiţi mai multe in ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite