Slobozia: Vasile Angelescu a boxat cu JR de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu trei decenii şi jumătate, Vasile şi-a început incursiunea în lumea boxului sub îndrumarea fostului miliardar Ilie Alexandru, pe atunci maistru militar.

Vasile Angelescu a fost antrenat de JR Ewing de România, s-a bătut pentru Dinamo şi a făcut parte din lotul naţional de box, unde a fost coleg cu Costică Dafinoiu şi Titi Prosop.

Ochit de JR de România

Viaţa de boxer a lui Vasile Angelescu a fost una tumultoasă. A început în 1975, când era clasa a VI-a, şi a continuat până în 1986. „M-am apucat de box dintr-o întâmplare. Ilie Alexandru m-a luat de pe stradă, pentru că m-a văzut mai dezvoltat, şi m-a băgat în sala de box“, spune Vasile, care a fost fascinat de box. Miliardarul anilor ’90, Ilie Alexandru, supranumit şi JR Ewing de România, după ce a ridicat la Slobozia o copie fidelă a fermei Southfork, din celebrul serial Dallas, lucra pe atunci ca maistru militar la baza aeriană din Alexeni. Vasile îşi aminteşte şi astăzi prima întâlnire cu Ilie. „Veneam de la şcoală şi dintr-o dată el mă opreşte «Băi, ce voinic eşti! Hai să te învăţ box», mi-a spus Ilie, care la acea vreme lucra în armată“, rememorează boxerul.

Începând din acea seară şi până la începutul anilor ’80, Vasile Angelescu a fost elevul lui JR de România. După ce a terminat liceul, boxerul a plecat la Dinamo, înapoi la Urziceni şi, mai apoi, în Slobozia. Aici, în capitala Bărăganului, şi-a cunoscut soţia şi a pus bazele unei familii. A ieşit din ring în 1986 şi a muncit în construcţii.

Coleg cu Titi Prosop

În anul în care a făcut parte din lotul naţional, Vasile Angelescu, deşi era junior,  se antrena cu seniorii lotului. Aşa a ajuns să cunoască nume mari ale boxului românesc. „În anii ’80, când eram la lot, i-am cunoscut pe Titi Prosop şi pe Dafinescu. Eu eram junior, dar, pentru că eram mai dezvoltat, mă antrenam cu cei mari“, spune boxerul, care şi astăzi mai păstrează mănuşile de la ultimul meci.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite