Slobozia: Valentina Chirea, mica poeta de la liceul de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva se regăseşte în poeziile lui Mihai Eminescu foto: Alexandru Boştină
Eleva se regăseşte în poeziile lui Mihai Eminescu foto: Alexandru Boştină

A început să scrie poezii în urmă cu un an şi a fost deja premiată la concursul de creație poetică „Dor fără saţiu“ de la Urziceni.  Adolescenta a moştenit pasiunea pentru versuri de la unchiul şi fratele său, care au cochetat cu poezia când ea avea doar câțiva anișori.

Inspirată de familie

„Încă de când eram copil, citeam poeziile scrise de unchiul meu şi visam să ajung un poet consacrat. Acum câţiva ani, s-a apucat de scris versuri şi fratele meu, iar anul trecut l-am urmat şi eu“, povesteşte Valentina. Micuţa poetă a început şcoala în Slobozia, iar în ultimul an de gimnaziu a schimbat trei şcoli, plecând la Palazu Mare şi, mai apoi, în comuna Malu.

Este pasionată de literatură şi îi place să citească Mihai Eminescu. La 13 ani, a scris prima poezie, apăsată de dorul mamei, care plecase în Italia, la muncă. „Îmi amintesc că prima poezie am scris-o atunci când mama a plecat prima dată în Italia şi se numea sugestiv «O, mamă». Știam că s-a dus acolo pentru binele familiei, dar mă copleșea dorul de ea“, spune Valentina.

Debut în revista şcolii

Majoritatea poeziilor scrise de Valentina Chirea  au ca temă iubirea. „Toate poeziile pe care le-am scris până acum au fost de dragoste. Aşa e firea mea, mai romantică“, explică tânăra poetă. În această iarnă, o parte din poeziile ei vor vedea lumina tiparului în revista liceului. „

I-am trimis deja doamnei profesor Grigore câteva poezii pentru a le publica în Arcadia“, spune tânăra , care a pregătit şi câteva articole despre trăirile bobocilor de clasa a IX-a. Deşi nu scrie decât de un an, Valentina a obţinut o menţiune la concursul „Dor fără saţiu“. „Am participat cu câteva poezii, printre care şi favorita mea «Vânzătorul de inimi», şi am reuşit să-mi adjudec un premiu“, spune tânăra poetă.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite