Slobozia: Valentin Toma, fotbalistul care a fost curtat de Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Tomel“, aşa cum îi spun coechipierii de la echipa locală Unirea Slobozia, a fost la un pas să ajungă în curtea celei mai galonate echipe din România.

Valentin Toma s-a apucat de fotbal de la vârsta de opt ani, iar doi ani mai târziu evolua la echipa de juniori a fabricii de bere de la Ghimpaţi.

În vederile Stelei

La numai 10 ani, era membru în lotul de juniori al echipei de fotbal de la Ghimpaţi, iar peste trei ani intră sub bagheta profesorilor Constantin Prepeliţă şi Mihai Basarab, la Clubul Sportiv Şcolar. La 17 ani, îşi face debutul în divizia C, la echipa Agricultorul Urziceni, unde a evoluat ca mijlocaş central mai bine de doi ani şi jumătate. „La 20 de ani, am plecat de la Urziceni, la Voinţa Bucureşti, de unde m-a şi luat militar“, îşi aminteşte Tomel, care mai adaugă că şi-a petrecut ultimele luni ca militar la Călăraşi, pe malul Borcei, unde a şi rămas după terminarea armatei, evoluând la echipa locală, Dunărea Călăraşi.

Din 2007, după cinci ani de fotbal pe malul Borcei, Valentin s-a transferat la echipa de suflet, Unirea Slobozia. „Unirea este echipa mea de suflet şi parcă joc cu altă tragere de inimă când ştiu că promovez oraşul meu natal“, spune fotbalistul. La 18 ani, Tomel a fost selecţionat în Lotul Naţional de Amatori şi tot atunci a fost şi în vederile echipei Steaua Bucureşti.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite