Slobozia: Valentin Stoica- Campion național de raliuri pe Dacia Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Stoica are în palmares o colecție impresionantă de trofee
Valentin Stoica are în palmares o colecție impresionantă de trofee

Are atestat de pilot de raliuri pe asfalt și deține un titlu de campion național VTM, la clasa N2, în anul 2007. De-a lungul anilor, prin garajul său s-au perindat câteva mașini, cu sute de cai putere sub capotă, începând cu Toyota Supra, Subaru Impreza, Porche 911 sau Ferrari F 430, dar laurii succesului i-a cunoscut cu Dacia Logan.

Și-a petrecut copilăria printre mașini, motoare și echipe de mecanici, tatăl său fiind pilot de curse și administratorul unui important service auto din Slobozia. „Prima data m-am suit la volanul unei mașini când aveam opt sau nouă ani, alături de tatăl meu. Țin minte că după doi metri am intrat într-o groapă. Era o Dacie 1310“, rememorează Valentin Stoica.

Ucenicie ca vopsitor-tinichigiu
Încă de la 14 ani a lucrat în service-ul patronat de tatăl său învățând meserie de la mecanicii mai în vârstă. „Am fost și mecanic și tinichigiu și vopsitor....am făcut absolut orice avea legătură cu mașinile. Strângeam bani pentru a mă duce în tabără și pentru a-mi lua o bicicletă supersofisticată pe care am dat o căruță de bani. Când a auzit tata cât  a costat bicicleta a rămas cu gura căscată“, spune, zâmbind, Valentin.

Când a intrat la facultate, împreună cu niște amici, cumpăra mașini străine de la Arad pe care le vindeau în București. Atunci și-a achiziționat prima mașină cu motor puternic, era o Honda Civic.

„Când am venit cu ea la Slobozia, făceam liniuțe pe străzile orașului. Am ținut acea mașină puțin timp, după care mi-am luat o Toyota Supra Turbo, de care eram fascinat“, își amintește Valentin.

Vindea aur pentru a-și tuna mașina
În momentul când părinții află că Valentin a picat toate examenele din primul semestru de facultate i-au interzis să mai se ocupe de mașini.
 „Tata m-a obligat să renunț la comerțul cu mașini și mi-a oferit un Cielo, care fusese al familiei. Am transformat acel Cielo într-un bolid. L-am tunat de sus până jos...vindeam aur și telefoane pentru a face rost de bani pentru piese și accesorii. Cu acea mașină am apărut în paginile revistei Automondial. Arăta super!“, spune Vali.

Anii au trecut cu repeziciune, iar mașinile s-au înmulțit și ele. A renunțat la Cielo și și-a cumpărat un Audi A4, un Nissan Patrol și apoi un Subaru Impreza WRX.
„Am dat pe acel Subaru 30.000 de euro și am mai bagat în el înca 10.000, ca să-l tunez. Am participat cu el la concursuri de amatori, prin toată țară. Îi băteam pe toți, era o mașină puternică“, își aduce aminte Valentin.

Campion național
În 2006-2007 începe să concureze în raliurile naționale din România, având rezultate spectaculoase încă de la debut. A devenit campion național VTM (Viteză pe Traseu Montan), la clasa N2 în anul 2007.
„În toată cariera mea de pilot am luat un singur loc trei...în rest m-am clasat numai pe primele două poziții ale podiumului“, spune Valentin Stoica.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

vali stoica 1
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite