Slobozia: Unde v-ați gândit să petreceți Paștele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt oferte pentru toate gusturile şi buzunarele:  la mare, la munte,  în Delta Dunării sau la vecinii bulgari. Bulgarii oferă minivacanţe de Paşte pe litoral cu 54 de euro, iar românii cu 140 de euro. În Delta Dunării, preţurile sunt mai mici cu 20% în această primăvară.

Cea mai ieftină vacanţă de Paşte pe litoralul românesc este la hotelul Splendid (4 stele), din Mamaia. Pentru două nopţi, turiştii plătesc 340 de lei de persoană, iar pentru trei nopţi - 470 de lei, în regim de demipensiune.

La hotelul Parc (3 stele), din Mamaia, minivacanţa de Paşte, all inclusive, plus excursie la Mănăstirea Sfântul Andrei, costă 580 de lei
de persoană. La hotelul Vega (5 stele) din Mamaia sejurul de Paşte costă 1.050 de lei. În preţ este inclusă cazarea pentru două nopţi în perioada 22 - 25 aprilie, acces la saună şi jacuzzi şi masa tradiţională de Înviere, cu ouă, vin şi cozonac.

Excursie la mănăstire
Turiştii care aleg să se cazeze la Iaki vor face şi o excursie la Mănăstirea Sfântul Andrei, unde vor gusta preparate tradiţionale. Vacanţa pentru un cuplu ajunge la 1.120 de lei pentru 3 nopţi. Cei care îşi rezervă până la 1 aprilie beneficiază de o reducere de 10%.

În sudul litoralului, la hotelul Corsa (4 stele), din Mangalia, oferta de Paşte cuprinde 3 nopţi de cazare, cină festivă în noaptea de Înviere, bufet suedez la micul dejun, acces la sălile de gimnastică, la situl arheologic şi la galeria de artă din oraş cu 735 de lei.

Ofertă în Deltă
În Delta Dunării, preţurile sunt mai mici cu 20% în acest an. La pensiunea Casa cu flori, în Crişan, beneficiezi de o reducere de 10% din preţul total, iar copiii au o reducere de 50%. Sejurul este de minimum 3 nopţi şi se închiriază toată vila (11 locuri). Un turist plăteşte 50 – 60 de lei pe noapte, în funcţie de camera în care alege să stea, iar pentru o plimbare cu barca va trebui să scoată din buzunar 60 de lei pe oră.

O alternativă este Paştele pe un hotel plutitor. Pentru grupuri de 36 de persoane, preţul pentru tot sejurul este de 350 de lei pe zi, iar pentru grupuri de 18 persoane – de 387 de lei pe zi, în regim all inclusive. Minivacanţele sunt organizate pentru o perioadă de patru zile şi trei nopţi. Copiii mai mici de 10 ani stau gratuit în cameră cu părinţii. Turiştii vor fi plimbaţi prin zona Crişan - lacul Fortuna - lacul Bogdaproste - lacul Trei Iezere - lacul Rădăcinosu - canalul Lopatna - Mila 23 - lacul Ligheanca - lacul Văcaru - lacul Fortuna, Mila 23 - lacul Rotund - Băclăneştii Mari - canalul Şontea - capul Candura - lacul Nebunu - canalul Sireasa, lacul Nebunu – braţul Tulcea - Portul Turistic Tulcea.

La pensiunea Mila 35 din Delta Dunării, sejurul de patru zile şi trei nopţi costă 610 lei de persoană. În acest preţ este inclus transportul de la Tulcea şi retur, cazare, taxa hotelieră, dejun festiv de Paşte, dar şi bufet suedez în toată perioada şederii. Alina şi Vali Călinescu vor ajunge câteva zile de Paşte în Delta Dunării. Sunt amândoi din Tulcea, dar locuiesc de peste zece ani în Bucureşti. În fiecare an când au zile libere, merg măcar o zi sau două în deltă.

„Nu ne-am făcut rezervări, că sincer niciodată nu am avut nevoie. De găsit găsim pensiuni, nu suntem pretenţioşi. Dar sigur vom petrece de Paşte pe baltă. Nu am putea să ratăm ocazia“, spune Alina Călinescu (29 de ani).

Minivacanţela munte cu 245 de lei
Cei care preferă muntele pot opta pentru una dintre staţiunile de pe Valea Prahovei. Un pachet de 3 zile, într-unul din hotelurile de 3 stele din Predeal, costă 245 de lei de persoană. Turiştii care vor să profite de această ofertă sunt primiţi cu ouă roşii frumos încondeiate, pască şi drob de miel în noaptea de Înviere, precum şi prânz tradiţional românesc servit în prima zi de Paşte. În schimb, trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele din Buşteni costă 450 de lei.

Oferte peste hotare
La hotel Shipka (3 stele) de la Nisipurile de Aur din Bulgaria, vacanţa de 3 zile costă 220 de lei.  În staţiunea Constantin şi Elena din Bulgaria, un loc în cameră dublă la un hotel de patru stele, în regim all inclusive, porneşte de la 39 de euro (aproximativ 169 de lei).

Un sejur de 7 nopţi în Tenerife, la un hotel de 4 stele, all inclusive, costă 450 de euro. În Antalya, un sejur de cinci zile cu pachet all inclusive la un hotel de trei stele costă 259 de euro de persoană.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite