Turism printre muncitorii de la asfaltare şi demolări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele câteva sute de turişti care vin în aceste zile la Mamaia găsesc o staţiune-şantier. Chiar dacă hotelurile sunt deschise, iar patronii au depus eforturi pentru a atrage clienţi, în staţiune se demolează, se asfaltează, iar magazinele sunt închise.

Aproape 900 de turişti se află pe litoral prin programul lansat la 3 mai, fiind ocupate 10% din locurile disponibile în prima serie. Pachetele de vacanţă au costat între 159 de lei şi 399 de lei pentru şase nopţi de cazare cu TVA inclus.
 
Parcări noi
Lucrările de lărgire a spaţiului carosabil efectuate pentru a crea noi spaţii de parcare sunt în toi, iar dintr-un capăt în altul al staţiunii este plin de munctori. Utilajele grele trec pe aleile înguste dintre hoteluri. Pe plajă, acţiunile de demolare a construcţiilor ilegale sunt departe de a se termina. Mulţi turişti au asistat zilele trecute la scandalul dintre jandarmi, reprezentanţii Ministerului Turismului şi patronii teraselor de pe plajă.
 
În zona de promenadă Cazino, cea mai circulată din Mamaia, terasele sunt deschise, iar ospătarii încearcă să-şi atragă clienţii cu preţuri rezonabile. Din păcate, clădirea Cazinoului este în reparaţii, iar pe multe magazine stă scris cu litere de-o şchioapă: „De închiriat“. Un singur club de noapte este deschis în această perioadă în staţiunea Mamaia, cu program de week-end. Telegondola nu funcţionează.

Hotelierii au clienţi
De la data de 15 mai, conform Ordonanţei de Urgenţă apărută anul trecut, toată staţiunea trebuie să fie pregătită pentru turişti. Cu toate acestea, cei care au deschis pentru vacanţa de 1 mai nu am mai închis, deoarece există cereri nu numai la recepţii, ci şi prin agenţii de turism. 

„Faţă de aceeaşi perioadă a anul trecut, avem o cerere mult mai mare la cazare. Şi acest lucru datorită preţurilor, dar şi timpului frumos“, spune directorul Hotelului Tomis, din Mamaia, Traian Bucovală.
 
La Hotelul Savoy, din reţeaua Best Western, sunt cazaţi la ora actuală 15 turişti. „Pentru aceştia oferim tratamente SPA, împachetări cu nămol, fizioterapie. Nu sunt mulţi turişti, dar indiferent de numărul lor, funcţionăm la capacitate şi tot personalul este pregătit petru a le oferi tot confortul“, a declarat directorul Bellamy Zahiu.

La Hotelul Tomis sunt cazaţi turiş-ti din Piatra Neamţ, Bucureşti, Miercurea Ciuc, dar şi un grup de italieni. „Am ales această perioadă pentru vacanţă nu neapărat datorită preţului, ci pentru linişte“, a declarat familia Andone, din Iaşi.

Weekend-ul la mare
Ana Burada (18 ani), Ema Jerpelea (17 ani), Alexandru Achim (17 ani) şi Valentin Cârnaru (18 ani) au ajuns în Mamaia ieri dimineaţă. „Peste câteva zile împlinesc 18 ani şi am vrut să petrec cât mai departe de casă“, a spus Ana. Cei patru tineri sunt din Turnu Măgurele şi vor petrece la mare doar două zile. Ei speră că vor avea parte de vreme frumoasă şi că vor putea face şi o baie. „Am observat că nu s-au deschis încă toate localurile, dar vom găsi un club în care să putem merge“, au spus tinerii.

Prețuri de sezon
În Mamaia, la Hotel Venus, cazarea costă 220 de lei de persoană, 7 nopţi în luna iunie, adică 7,5 euro de persoană pe noapte, pentru cazare fără mic dejun. La Hotelul Bavaria Blu (4 stele), plăteşti 4 nopţi şi stai 5 zile sau plăteşti 5 şi stai 7, în perioadele 1 iunie - 3 iulie, 28 august - 30 septembrie.

Preţurile pot ajunge la 485 de lei pe sejur. La Hotelul Malibu (4 stele), plăteşti 4 zile şi stai 5, în lunile iunie şi septembrie şi costă 417 lei de persoană. La Hotelul Ambasador, din Mamaia, preţurile ajung la 255 de lei de persoană. Cel mai mic tarif este în Neptun, la Hotel Prahova (o stea), unde 5 nopţi de cazare în luna iunie costă 120 lei de persoană.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite