Slobozia: Trei primării din Ialomiţa au votat sporuri pentru funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slobozia, Ţăndărei şi Amara au decis să diminueze efectul reducerilor salariale prin acordarea unor sporuri sau echilibrări salariale.

Sporuri de peste 1.600 de lei la Primăria Slobozia

Primăriile au găsit o modalitate de a fenta diminuarea salariilor. Consilierii locali din Ţăndărei au aprobat la sfârşitul lunii iunie suplimente salariale pentru 20 din cei 49 de salariaţi. Primarul Vasile Sava explică această măsură prin necesitatea stimulării angajaţilor cu salarii foarte mici. „Fondurile suplimentare au fost acordate funcţionarilor cu experienţă în administraţie, dar cu salarii foarte mici“, spune primarul Sava, care mai adăugă că suplimentele se ridică per total la aproximativ 6.000 de lei lunar.

Şi la Slobozia, mai mulţi salariaţi au primit sporuri cuprinse între 6 lei, pentru un referent principal cu studii medii, şi 1.635 de lei, pentru secretarul municipiului. Din cei 26 de funcţionari de la Slobozia, majoritatea au primit suplimente în jur de 300 de lei.

La rândul ei, Primăria din Amara a făcut o echilibrare a salariilor, care este cuprinsă între 7 şi 300 de lei. „Noi avem posibilitatea ca anual să ne raportăm la salariile din Consiliul Judeţean, pentru a face o echlibrare a salariilor pentru aceleaşi funcţii. De această echilibrare, beneficiază puţin peste 20 de salariaţi“, precizează Victor Moraru, primarul oraşului Amara.

Feteştiul aşteaptă răspunsul instanţei

Şi administraţia de la Feteşti ar fi vrut să acorde sporuri funcţionarilor care o deserveşte, însă, deocamdată, a amânat proiectul în cauză. „Deocamdată, aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu celelalte administraţii, pentru că hotărârile au fost atacate în instanţă“, spune primarul feteştean Gheorghe Catrinoiu.

Prefectul judeţului, Mădălin Teculescu spune că administraţiilor în cauză li s-a transmis sugestia de a revoca hotărârile, însă toate au refuzat. Prefectura a acţionat în instanţă hotărârile care prevăd acordarea de sporuri şi suplimente salariale funcţionarilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite