Slobozia: „Trăim într-un stat hoţ, care nu respectă legea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au câştigat în instanţă majorarea salarială cu 50%, 800 de profesori din Slobozia mai au de aşteptat până când îşi vor primi banii. Deşi instanţa a dat câştig de cauză profesorilor, municipalitatea susţine că nu dispune de fonduri pentru plata drepturilor salariale repective, care însumează 400.000 de lei.

„Trăim într-un stat hoţ, care nu respectă legea“

Cadrele didactice care şi-au câştigat în instanţă dreptul de a avea salariile majorate cu 50 de procente, conform legii 221/2008, mai au de aşteptat până când vor intra în posesia banilor. Sumele care ar fi trebuit să intre în buzunarul profesorilor imediat după soluţia dată de instanţă, aferente perioadei octombrie 2008 -  ianuarie 2010, însumează aproximativ 400.000 de lei. Cu toate acestea, Executivul a decis, printr-o Ordonanţă de Guvern ce vizează modificarea legii privitoare la acordarea de drepturi salariale bugetarilor (OUG 45/2010), ca aceste sume să fie distribuite eşalonat, până în anul 2013.

Modificarea legii i-a revoltat pe reprezentanţii sindicali ai cadrelor didactice. „Trăim într-un stat hoţ, care nu respectă legea. Sunt drepturile noastre, câştigate în instanţă. Este inadmisibil. În orice ţară civilizată, legea trebuie aplicată, iar oamenii trebuie să îşi primescă drepturile care li se cuvin“, a declarat Traian Mitrea, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ – Filiala Ialomiţa.
 
Bugetul local, secătuit

Salariile profesorilor ar trebui plătite din bugetul local, însă autorităţile susţin că nu dispun de fondurile necesare în acest sens. „Nu dispunem de bani în bugetul municipiului pentru plata drepturilor băneşti pe care cadrele didactice le-au câştigat în instanţă. Bugetul statului nu ne-a asigurat sumele din TVA“, a declarat Gabi Ionaşcu, primarul municipiului Slobozia.

„Ne descurcăm foarte greu cu banii, mai ales că sunt atâtea datorii pe care trebuie să le achit. Parlamentarii ne promit marea cu sarea, dar nu ne oferă nimic în schimb“, spune profesoara Ionelia Turcu.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite