Slobozia: Traficanţii de copii din Ţăndărei au primit subvenţii de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce conturile interlopilor Drăguşin erau alimentate cu 280.000 euro, 80.000 dolari, 50.000 lire sterline şi 265.000 lei, ei cereau subvenţii de 7.000 de lei pentru agricultură

Petrică Drăguşin, zis „Traian“, şi Gheorghe Drăguşin, zis „Franţ“, doi dintre cei 17 suspecţi din Ţăndărei, cercetaţi pentru trafic de minori, deţineau în zonă mai multe terenuri agricole, pe care cultivau grâu şi lucernă. Cei doi au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cereri pentru plata unor subvenţii.

„Gheorghe Drăguşin avea 4,6 hectare şi a solicitat un sprijin pentru o suprafaţă cu un hectar mai mare, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul lui Petrică Drăguşin, care avea 26,5 hectare şi a cerut sprijin pentru 27,5 hectare“, spune Valentin Dorobanţu, coordonatorul APIA Ialomiţa.

Declaraţii false

Cei doi au încercat şi aici să fenteze statul, declarând suprafeţe mai mari de teren. „Au susţinut că au greşit identificarea parcelelor. Una declaraseră în acte şi alta a reieşit în momentul în care noi ne-am deplasat la faţa locului“, spune Valentin Dorobanţu. 

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite