Slobozia: Ţintuită pe patul de spital de la naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abandonată la naştere, micuţa Betrice Călin (3 ani) a fost „adoptată“ de asistentele şi medicii de la „Maternitatea“ Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. De trei ani, Beatrice stă internată la spital şi primeşte îngrijiri medicale non-stop. Dacă ar fi deconectată de la aparate, ar muri imediat. De când au abandonat-o, părinţii micuţei nu s-au mai interesat de starea sa de sănătate.

Abandonată la naştere

Trist dar adevărat, cei mai mulţi copii ajung să trăiască singuri pe lume. Cei care le-au dat viaţă aleg să renunţe la ei. Multe din proaspetele mămici părăsesc maternităţile fără vreo undă de regret. La numai trei anişori, Beatrice Călin este unul dintre personajele principale ale unei astfel de poveşti sumbe.

image

Micuţa a fost adusă pe lume la „Maternitatea“ Spitalului Judeţean Urgenţă Slobozia şi acolo a rămas. Mama sa, a cărei identitate nu a fost stabilită de doctori, a născut-o şi a lăsat-o în grija asistentelor. „Nu am văzut-o la faţă niciodată pe mama copilei. A născut şi, apoi, a fugit din spital. A refuzat să se mai intereseze de fetiţă“, spune dr. Nina Precup Vâlcea, şeful secţiei de „Pediatrie“.

Conectată în permanenţă la aparate

Drama copilei este cu atât mai mare cu cât micuţa este grav bolnavă. S-a născut cu o malformaţie cerebrală care îi afectează centrii respiratori.  De trei ani, viaţa fetiţei depinde doar de aparatele care o ajută să respire artificial şi la care este conectată permanent. Fără ele, s-ar stinge din viaţă imediat. Nu a văzut altceva decât rezerva în care este internată.

image

În timp ce alţi copii se joacă pe holurile secţiei de Pediatrie sau sunt alintaţi de mamele lor, Beatrice a fost condamnată să nu părăsească patul de spital. Orice mişcare a trupului fetiţei înseamă provocarea unei convulsii. “Trebuie să fim foarte atenţi cu ea în momentul în care îi administrăm medicaţia. Imediat cum este atinsă, are stări convulsive din care cu greu îşi revine“, adaugă medicul pediatru Nina Precup Vâlcea.



Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite