Slobozia: Terra și Costan, „vedete“ în presa internațională/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul inculpaţilor Relu Costan, Ion „Terra“ Tămârjan, Gabriel Voicu şi Nicola Ştefan, acuzaţi de trafic de persoane, a fost relatat de doi jurnalişti din Austria.

Christine Grabner (38 ani) şi colegul său, cameramanul Michael Svec (46 ani) lucrează la televiziunea de stat din Austria, ORF. Cei doi au venit în România pentru a realiza un amplu material referitor la cazul fetelor, despre care procurorii susţin că au fost obligate să se prostitueze în celebrul club din Viena, Babylon.

Declaraţii şocante
Înainte de începerea procesului, jurnaliştii televiziunii de stat din Austria, ORF, aşteptau la poarta Tribunalului Ialomiţa acreditările pentru a putea intra în sediul instituției. Coordonat de repoterul Christina Grabner (38 ani), cameramanul Michael Svec (46 ani) încerca să surprindă câteva imagini cu exteriorul Tribunalului din Slobozia.

Motivul pentru care jurnaliştii austrieci au venit de la Viena, tocmai la Slobozia, îl reprezintă realizarea unui amplu material referitor la întreg scandal creat în jurul dosarului „Sexgate cu politicieni şi vip-uri“.

Reportajul, pe care echipa de jurnalişti angajaţi la televiziunea ORF  vor să îl realizeze, are la bază mărturiile unei tinere, al cărui nume figurează în dosarul pe care procurorii l-au întocmit pe numele celor patru inculpaţi.

Fata i-a povestit reporterului Chirstine Grabner, că, în momentul în care Tămârjan și Costan au dus-o în clubul Baylon, avea doar 17 ani şi că aceştia au forţat-o să întreţină raporturi sexuale cu cei mai importanți clienţi ai clubului. Mai mult, pentru ca tânăra să nu meargă la poliţie şi să depună plângere împotriva celor doi acuzați, aceştia i-au luat actele. În ceea ce priveşte numele fetei, jurnalista a preferat să îl ţină secret.

„Nu pot spune cum o cheamă, dar ea mi-a povestit tot ceea ce s-a întâmplat. Avea 17 ani când a mers în clubul Babylon. Ea susţine că a fost forţată să se prostitueze şi că inculpaţii i-au luat actele.“, a declarat jurnalista Christina Grabner.

Babylon, clubul oamenilor puternici
La fel ca şi în România, cazul fotomodelelor, despre care procurii spun că au  mers în celebrul club vienez Babylon ca să se prostitueze, a ţinut prima pagină a ziarelor centrale din Austria.

Chirstine Grabner susţine că celebrul club din Viena este frecventat de cei mai puternici oameni de afaceri şi politicieni ai Austriei. Tocmai de aceea, cazul a intrat în atenţia mass-mediei din ţara sa.

image
image
image

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite