SLOBOZIA: Terenurile sintetice, un proiect eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii preferă bitumul în locul gazonului artificial. Cele trei terenuri sintetice se închiriază cu preţuri foarte mari.

Inaugurate în 2008, cele 3 terenuri sintetice din oraş se anunţau o afacere de succes, însă preţurile de închiriere foarte mari ţin la distanţă amatorii.

Sumele investite în amenajarea terenurilor au făcut ca acestea să fie oferite pentru închiriere la preţuri care, de cele mai multe ori, îi fac pe tineri să aleagă veşnicul bitum, chiar dacă riscă accidentări.

Terenuri cu nocturnă

Deşi terenurile oferă condiţii bune de joc: gazon sintetic, nocturnă, sumele în schimbul cărora acestea pot fi închiriate (60 şi 100 de lei pe oră) îi fac pe tineri să renunţe şi să joace fotbal în altă parte. Preţurile, susţin tinerii, nu sunt mari pentru condiţiile oferite, însă sunt  mari pentru Slobozia, cel puţin atâta vreme cât sunt la un nivel extrem de apropiat de cele practicate în marile oraşe.

Investiţie costisitoare

În prezent gradul de amortizare a investiţiei este de doar 40%. „Avem trei terenuri sintetice. Unul la Orăşelul Copiilor, care a costat 137.000 de lei, plus alte două terenuri la Stadionul Municipal, unul dintre ele în valoare de 57.000 de lei, iar celălalt în valoare de 98.000 de lei. În total, ele au adus venituri de 99.000 de lei, în 2009, şi de 10.500 de lei, de la începutul anului şi până în prezent“, spune viceprimarul Valentin Băcanu.

Terenul sintetic de la Orăşelul Copiilor este folosit şi la antrenamentele echipei locale de fotbal. Tot acolo, se mai desfăşoară şi alte trei  campionate, două de fotbal şi unul de handbal.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite