Slobozia: Taxa de intrare rotunjeşte veniturile Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai luna trecută, în conturile unităţii spitaliceşti au intrat nu mai puţin de 10.000 de lei din taxa de vizită. Banii sunt folosiţi pentru achiziţionarea de dezinfectanţi şi plata celor trei agenţi de pază, care asigură ordinea şi liniştea pe holurile spitalului.

An nou, taxă majorată

La începutul anului trecut, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia lua decizia de a introduce o taxă pentru vizitatori. Astfel, cei care veneau să îşi vadă rubedeniile sau amicii internaţi erau obligaţi să plătească doi lei.

Vizitatorilor li se elibera un bliet de intrare şi primeau de la poartă un halat alb. Doar aşa oamenii puteau intra. Cei care refuzau să achite taxa erau, totuşi, lăsaţi să îşi vadă bolnavii în curtea unităţii.

Taxa a rămas neschimbată timp de un an. La începutul acestui an, însă, taxa de intrare a fost majorată la cinci lei

„Prin introducerea acestei taxe, am încercat să evităm ca vizitatorii să intre haotic în spital. Veneau câte patru, cinci membri ai unei familii şi dădeau peste cap activitatea medicală“, motivează Carmen Ţenea, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Paznicii, plătiţi din taxa de intrare

Taxa pe care o plătesc vizitatorii care vor să se intereseze de starea de sănătate a rudelor internate în spitalul de la Slobozia ajută la rotunjirea veniturilor unităţii spitaliceşti.

Banii care ajung în conturile spitalului nu sunt puţini. În medie, pe lună, din taxa pentru vizite Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia încasează aproximativ 10.000 de lei. Sumele nu au, însă, o destinaţie specială.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite